Pater Tomislava Rukavina: Što se događa u mojoj nutrini kad svijet oko mene utječe na mene? U prepoznavanju tih nutarnjih i izvanjskih pokreta biti sposoban adekvatno odgovoriti u situaciji a da se ne upada u grijeh ili nered bilo koje vrste

SKAC je otvorio prijave za trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija u akademskoj godini 2019./2020. Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju. Evo što o programu prve godine kaže duhovnik SKAC-a p.Rukavina:

“Cilj prve godine 3Da je upoznati svoj nutarnji svijet i kakav on učinak ima na moje izvanjsko ponašanje. Što se događa u mojoj nutrini kad svijet oko mene utječe na mene? U prepoznavanju tih nutarnjih i izvanjskih pokreta biti sposoban adekvatno odgovoriti u situaciji a da se ne upada u grijeh ili nered bilo koje vrste. Uvježbavamo se u krepostima da čovjek ne upada u nezerelosti i probleme koji mu uništavaju život. Program je napravljen tako da čovjek mora i sam puno na sebi raditi, samoga sebe uvježbavati u dobru. U suprotnome čovjek je dresiran za zlo. Cilj je nutarnja sloboda i vlastiti angažman pojedinca”.

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1. i 2.D. Program prve godine vodi pater Tomislav Špiranec, a susreti su ponedjeljkom u 20h počevši od 14.10. Prva tri susreta su „probna“. Tako svi koji su se prijavili imaju priliku kušati program, odlučiti jesu li pozvani na to baš ove godine i usuditi se izložiti promjeni, dati svoje vrijeme i otkrivati višedimenzionalnost života.

Prva godina 3D formacije sudioniku omogućuje poticajno okruženje u kojem će:
1. razvijati svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta;
2. razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se;
3. vježbati se u krjepostima;
4. iskusiti bogatstvo zajedništva.

Prijaviti se mogu mladi od 18. do 30. godina (uključno). Broj mjesta je ograničen. Prijave traju do 7.10. Više informacija o samome programu i prijavnica dostupni su OVDJE.

Bitno.net