Kamp za sedmaše i osmaše na Plitvičkim jezerima, kamp za srednjoškolce na otoku Prviću… Pogledajte detalje o ovim i drugim ljetnim aktivnostima koje priprema Ured za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije pod zajedničkom temom: Sve(t) ili ništa!

Foto: Shutterstock.com

I ove 2019. godine, Ured za Pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije organizira razne ljetne aktivnosti za djecu i mlade u sklopu projekta „Ljeto za dušu #sve(t) ili ništa“.

„Praznici neka služe za odmaranje, ali istovremeno se valja i nečim baviti, kako se – dok se tijelo odmara – duh ne bi izgubio.“ Nadahnuti riječima sv. Ivana Bosca, salezijanci, čije je osnovno poslanje briga za mlade, i ovoga ljeta nude bogat sadržaj djeci i mladima naše Domovine.

Kamp za sedmaše i osmaše na Plitvičkim jezerima, kamp za srednjoškolce na otoku Prviću… Pogledajte detalje o ovim i drugim ljetnim aktivnostima koje priprema Ured za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije pod zajedničkom temom: Sve(t) ili ništa!

Prijave na aktivnosti će se obavljati preko web-linkova.

Kamp za 7. i 8. razrede

Može li se vruće srpanjske dane ljepše provesti nego na Plitvičkim jezerima gdje će se održati kamp za sedmaše i osmaše? Provedi nezaboravnih tjedan dana u duhu radosti i zajedništva sa salezijancima, animatorima i tridesetak vršnjaka iz cijele Hrvatske i BiH.

Igre, druženje, radost, radionice te uživanje u daru prirodne ljepote kroz svakodnevne šetnje u NP Plitvička jezera jamče da je riječ o susretu s kojeg se vraća s osmijehom na licu i ispunjena srca!

Kamp će se održati u dva termina:

termin: 7. – 13. srpnja
termin: 14. – 20. srpnja
Lokacija: Pastoralni centar župe Marije Majke Crkve, Mukinje kraj Plitvičkih jezera

Cijena: 850 kn (uključuje smještaj, hranu, tjednu ulaznicu u NP, majicu i uspomenu)

Rok prijave: tjedan dana prije početka kampa ili do popunjenja kapaciteta (35 osoba po terminu)

Prijave na linku.

Ako još uvijek nisi siguran, pročitaj dojmove prošlogodišnjih sudionika ovoga kampa:

„Na kampu mi je bilo odlično. U tih tjedan dana, upoznao sam puno prijatelja. Igrali smo puno igara, a najljepše od svega je što se nauči puno toga, naučimo kako se mijenjati, ponašati… Preporučujem ovaj kamp jer je pun zabave, odličnih animatora i svećenika koji se za nas brinu i čuvaju nas.“ (Matej)

„U kampu mi se sve svidjelo, a najviše to kako smo kroz molitvu, šetnje i igre stvorili nova prijateljstva, zajedništvo i približili se Bogu. Jedino što mi se nije svidjelo jest to što kamp traje samo šest dana.“

Kamp za srednjoškolce

Ako niste animatori niti imate u planu to u skorije vrijeme postati, nemojte misliti da ovaj kamp nije za vas. Ovaj kamp duhovnog, radnog i rekreativnog karaktera namijenjen je svim srednjoškolcima koji žele svoje ljeto ispuniti jednim novim i drugačijim iskustvom. Uz rad te duhovne i formativne trenutke neće nedostajati kupanja, druženja i igara!

Kamp će se održati u dva termina:

termin: 14. – 20. srpnja
termin: 21. – 27. srpnja
Lokacija: Prvić Luka kod Šibenika, župa Gospe od Anđela

Cijena: 500 kn (uključuje smještaj, hranu, majicu i uspomenu).

Prijave traju do popunjenja kapaciteta (20 osoba po terminu).

Prijave na linku.

Tečaj animacije

Tečaj animacije trodnevni je susret pripreme i motivacije za sve mlade koji će ovoga ljeta kao voditelji sudjelovati u različitim aktivnostima, a do sada nisu imali iskustvo formacije animatora.

Cilj tečaja je zajedničko iskustvo molitve i druženja u salezijanskom duhu, stjecanje praktičnih animatorskih vještina i znanja te osobna i duhovna priprema za služenje drugima.

Termin: 17. – 19. lipnja

Lokacija: Zagreb

Cijena: 250 kn (uključen smještaj, hrana, Animatorska bilježnica)

Prijave na: projekt.ljeto@gmail.com

Putujući oratorij

Putujući oratorij projekt je kojim se nastoji doprijeti do mladih izvan salezijanskih zajednica te im pružiti iskustvo Don Boscova oratorija – radosti i zajedništva koje izgrađuje za život.

Ove godine salezijanci i animatori uputit će se u nekoliko župa diljem Lijepe Naše kako bi tjedan dana proveli sa župnicima i srednjoškolcima u pripremi i provedbi Ljetnog oratorija – rekreativnog, formativnog i duhovnog programa za djecu osnovnoškolske dobi:

župa VELIKA – 25. – 30. lipnja

župa NIJEMCI – 25. – 30. lipnja

župa PETRINJA – 25. – 30. lipnja

župa ĐAKOVO – 30.6. – 7.  srpnja

župe DAVOR i ORUBICA – 3. – 7. srpnja

župa KOŠUTE – 11. – 14. srpnja

Ako dolazite iz ovih župa i želite se priključiti, ili se u vama javila želja da Putujući oratorij jednog dana dođe i u vaš grad – javite se svojim župnicima ili na e-mail: projekt.ljeto@gmail.com.

Sve novosti pratite na službenim stranicama Pokreta salezijanske mladeži na društvenim mrežama:

Facebook: FaceBosco

Instagram: instabosco_

Za sva pitanja javite se na e-mail: projekt.ljeto@gmail.com.

Donbosco.hr | Bitno.net