Centar za djecu i mlade Oratorij Dominik Savio pri zagrebačkoj župi Duha Svetoga na Jarunu već tradicionalno održava ljetni kamp za djecu pod nazivom Ljetni oratorij, u trajanju od 23. lipnja do 5. srpnja. Na Ljetnom oratoriju ove godine sudjeluje 300 djece osnovnoškolske dobi (3. – 8. razred), a u organizaciju su uključeni salezijanski svećenici s brojnim mladim volonterima koji se kroz animiranje i posluživanje trude omogućiti djeci sadržajne i zabavne ljetne praznike.

Program je na rasporedu svakoga dana od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, a sastoji se od brojnih igara i edukativnih radionica, kao što su dramska, plesna i kreativna, te od različitih izleta: izlet u Tuheljske toplice, Plitvice te posjet nekolicini sportskih klubova.

Oratorij Dominik Savio nije jedina salezijanska zajednica u Hrvatskoj koja organizira Ljetni oratorij: u Zagrebu sličan program možete pronaći i na Knežiji, Rudešu i Podsusedu, te u ostalim dijelovima Salezijanske provincije: Rijeci, Splitu, Zadru i Žepču, dok su svakoga ljeta prisutni i u brojnim slavonskim župama gdje također organiziraju Ljetni oratorij.

Pogledajte kako je Ljetni oratorij izgledao prošle godine.

Bitno.net