Zajednica Korablja Arka ove subote organizira sajam rabljenih stvari na kojem će građani moći kupiti očuvanu odjeću i obuću za djecu i odrasle, igračke, knjige, posuđe i ostale kućne potrepštine. Sajam se održava 13. godinu zaredom i humanitarnog je karaktera. Zagrepčani rado posjećuju sajam jer im pruža priliku naći poneki zanimljiv vintage predmet, a ujedno učiniti dobro djelo.

Sajam je poseban po tome što u njegovoj organizaciji sudjeluju osobe s intelektualnim teškoćama, članovi zajednice Korablja Arka zajedno s volonterima, prijateljima zajednice. Sajam je i mjesto gdje se ljudi dobre volje susreću, upoznaju jedni druge. Posjetitelji vole kad ih na ulazu na sajam dočeka osoba s intelektualnim teškoćama s velikim osmijehom i raširenim rukama.

Voditelj zajednice Korablja Arka, Miron Perić, napomenuo je i da je „sajam važan i našim sugrađanima slabijeg materijalnog stanja, jer mogu kupiti pokoju stvar za male novce”. Nadodao je: “U lijepom sjećanju ostala nam je jedna naša sugrađanka koja je na jednom od sajmova odabrala samo jednu stvar a u zamjenu ostavila dosta novaca. Kad joj je sugerirano da odabere još stvari ako želi, gospođa je podijelila svoju priču: ‘Godinama sam za malo novaca oblačila i sebe i djecu na vašem sajmu. Bila sam bez posla i imali smo male prihode. Već neko vrijeme imam posao i financijski bolje stojim, i zato vam se želim odužiti.’“

Sajam će se održati u subotu, 30. travnja 2022. od 10 do 16 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, u Ivanićgradskoj 71 u Zagrebu.

Građani koji žele donirati stvari za sajam mole se da to učine u petak između 17 i 20 sati, na adresi Ivanićgradska 71 (prostorije ispod samostana).