Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu organiziraju ciklus radionica za djecu kako bi pomogli roditeljima i olakšali osmišljavanje slobodnog vremena djece tijekom školskih praznika na zanimljiv, koristan i edukativan način.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, a cilj je kroz druženje i različite edukativne i kreativne aktivnosti potaknuti razvoj emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina. Svaki susret obuhvaća jedno od tematskih područja koje će se obraditi primjenom različitih aktivnosti – kao što su razmjena iskustava, igra, kreativne tehnike i vježbe.

Susreti će se odvijati tijekom ljetnog razdoblja u terminima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u trajanju od 18 do 19.30 sati. Mjesto održavanja radionica su prostori Savjetovališta (Kumičićeva 14, Slavonski Brod). Radionice će voditi djelatnici Savjetovališta. Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog uvažavanja.

Raspored i teme održavanja radionica: 26. srpnja – Ja u zrcalu – tko sam ja? – razvoj pojma o sebi; 9. kolovoza – Voljeti samoga sebe – razvoj strahopoštovanja; 16. kolovoza – Danas se osjećam… i mogu to pokazati – prepoznavanje i izražavanje osjećaja i empatija; 23. kolovoza – Govorim i slušam – razvoj komunikacijskih vještina govorenja i slušanja; 30. kolovoza – Što kada se posvađamo? – nenasilno rješavanje sukoba; 6. rujna – Suradnjom i tolerancijom do uspjeha – razvoj pozitivnih ponašanja u grupi, suradnje i tolerancije prema različitostima.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve polaznike. Poželjno je prijaviti dolazak djeteta najkasnije 2 dana prije održavanja radionice na kojoj želi prisustvovati. Prijave na tel: 035/416 116 ili e-mail: son@djos.hr.

Bitno.net