Međunarodni susret EWTN-a (Eternal Word Television Network), najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica, od 11. do 13. rujna 2018. g. održava se u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici. Konferenciju će 12. rujna u 10,30 sati otvoriti mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, mr. Michael Warshaw, predsjedavajući EWTN-a i  savjetnik u vatikanskom Tajništvu za komunikaciju te Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a.

Laudato TV domaćin je tog značajnog svjetskog susreta koji okuplja direktore, vlasnike i producente katoličkih televizija iz trinaest zemalja svijeta. Na konferenciji sudjeluju predstavnici EWTN-a iz Amerike, Velike Britanije, Irske, Poljske, Njemačke, Italije, Skandinavije, Ukrajine te predstavnici katoličkih televizija: Bonum TV (Mađarska), TV Lux (Slovačka), TV NOE (Češka), Telewizja Republika i Poland Daily, Bon-TV (Poljska) i Exodus TV (Slovenija).

Međunarodna konferencija katoličkih televizija dosad se održala u Ostrawi, Bratislavi i Budimpešti, a ova četvrta konferencija u Hrvatskoj okuplja dosad najveći broj sudionika. Taj je susret ujedno i promocija zemlje domaćina, pa će direktorica LTV-a Abramović sudionicima dodatno predstaviti baštinu, kulturu i ljepote naše zemlje.

Među sudionicima konferencije je i otac Leo Patalinghug čiju emisiju gledatelji Laudato televizije mogu pratiti zadnje dvije godine. Dogovoreno je i snimanje četiri emisije u Zagrebu i Zadru za EWTN, a cilj je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju i kulturu te prirodne ljepote, što je ujedno i poticaj razvoju hodočasničkog turizma. Te će emisije imati višemilijunski doseg gledatelja diljem svijeta posredstvom EWTN-a.

EWTN Global Catholic Network djeluje 37 godina i najveća je mreža vjerskih medija na svijetu. Jedanaest televizijskih kanala EWTN-a emitiraju se na više jezika 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, pokrivaju više od 275 milijuna televizijskih kućanstava u više od 145 zemalja. EWTN mreža također uključuje radijske postaje, najveću katoličku web stranicu u SAD-u, tiskane novine, katoličku informativnu agenciju Catholic News Agency te EWTN Publishing u izdavaštvu knjiga.

LTV kao obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima s emitiranjem je počela na Božić 2015. g. na kablovskim platformama. Zemaljsku platformu za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je godinu dana kasnije.

Bitno.net