BICIKLIRANJE KROZ SVETIŠTA

‘Po pedali za Mariju’ – duhovna biciklijada od Rijeke do Žepča

Prošle godine povodom 200. godišnjice rođenja don Bosca salezijanac don Goran Antunović služeći tada na župi Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagrebu, organizirao je duhovnu biciklijadu od Trsta do Torina kako bi zajedno s mladima iz cijeloga svijeta proslavili 200. rođendan don Bosca.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Nisu ni slutili da neće stati na tome, već da će njihovo bicikliranje prerasti u tradiciju. Već na samom putu u predivnoj atmosferi ispunjenoj molitvom i druženjem rodila se ideja o ponovnom bicikliranju. Budući da don Goran trenutno djeluje u Župi Marije Pomoćnice u Rijeci, start počinje 25. srpnja i traje do 4. kolovoza bicikliranjem od Rijeke do Žepča zaustavljajući se najviše u svetištima Naše Nebeske Majke. Od Rijeke preko Karlobaga, Zadra, Knina, Sinja, Veprica, Međugorja, Tomislavgrada, Novog Travnika i Žepča mladi biciklisti, njih za sada prijavljenih i planiranih 16, prijeći će ukupno oko 850 km. U ovoj njihovoj biciklističko-duhovnoj avanturi želimo im sve najbolje da sretno stignu svome željenom cilju i da kroz radost bicikliranja, druženja i molitve rastu u zajedništvu s Bogom i međusobno.

“Hrabrim savladavanjem svakodnevnih životnih prepreka, prihvaćanjem različitosti, pomaganjem u neizvjesnim i neplaniranim situacijama rastite u Kristu”, poruka je mladih biciklista. Neka i ova bicikilijada bude poziv mnogima da svoje slobodno vrijeme i svoj godišnji iskoriste na izgradnju duše, ali i tijela.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 24. srpnja 2016.
  • Oznake:

Možda vam se svidi