Hrvatski katolički radio (HKR) od ponedjeljka 1. listopada 2018. godine kreće s emitiranjem nove programske sezone u kojoj će, uz rado slušane i već dobro poznate emisije, biti i neke nove, poput emisije „Argumenti“

Svako jutro, od ponedjeljka do četvrtka, odmah iza Vijesti u 8 sati, urednici HKR-a Diana Tikvić, Tanja Popec i Vlatko Ojvan te novinar Glasa Koncila Ivan Tašev obrađivat će u „Argumentima“ teme iz života Crkve, društva i politike te obitelji i domovine.

Petak je dan za emisiju „Halo, velečasni?“ urednice Tanje Popec u kojoj će slušatelji moći postaviti pitanja religijskog karaktera putem društvenih mreža, e-maila, SMS-a ili izravno telefonom u emisiji. Od 12. listopada svaki petak na telefonu će biti dostupni mons. Zlatko Koren ili vlč. Robert Šreter.

Ponedjeljkom u 16:15 „Kulturogram“ je rezerviran za ljubitelje književnosti, glazbene i likovne umjetnosti, kazališta i filma, odnosno za sve one koji u susretu s umjetničkim djelima traže nadahnuće za vlastiti život. Emisiju će uređivati i voditi Mislava Bišćan.

Utorkom u 16:15 vjeroučitelj Marin Miletić iz Rijeke „U katoličkoj mreži“ lovi dobra djela i inicijative žive Crkve diljem hrvatskih biskupija.

Srijedom u 16:15 emisijom „U zdravlju i bolesti“ skrećemo misli na zdrav način života i potičemo prevenciju bolesti te pokušavamo ljudima u patnji pomoći u pronalaženju smisla života unatoč teškim dijagnozama. „U zdravlju i bolesti“ urednica Mirne Vrček i Snježane Kirinić Grubić gostovat će ugledni liječnici i specijalisti za otkrivanje, dijagnostiku, liječenje ili prevenciju različitih bolesti.

Četvrtkom u 16:15 emisijom „Put pod noge“ s vječnom željom za otkrivanjem novog, urednica Tihana Semijalac vodi vas hodočasničkim putevima i krajevima, milijunskim gradovima visokog napretka, mjestašcima isklesanim kroz povijest, pitomim obroncima i silovitim planinama.

Petkom i subotom u 16:15 vrijeme je za svjedočanstva. Petkom Ante Novak u emisiji „Zašto vjerujem“ugošćuje katolike iz javnog života koji govore o zauzetosti u svjedočenju vjere u svakodnevnom životu, a subotom Svjetlana Đuran u emisiji „Od Krista pozvani“ donosi svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica o pozivu i poslanju.

Nedjeljom u 16:15 opuštamo se uz glazbu i emisiju „Mojih 5 za 5“ urednika Slavka Nedića u kojoj će poznata glazbena imena birati ili možda a capella zapjevati nekoliko pjesama.

Hrvatski katolički radio i dalje će u cilju ostvarivanja evangelizacijskog poslanja putem radijskoga programa svakodnevno od 16 sati emitirati Vijesti iz života Crkve, a u 18.50 uživo prenositi Vijesti Radio Vatikana. Uz svakodnevnu molitvu krunice u 5.30 i u 22 sata, potaknuti reakcijama naših slušatelja i prijatelja HKR-a, svakodnevno u 15 sati nastavljamo zajednički moliti i krunicu Božjeg milosrđa. U večernjem terminima ponovno ćemo emitirati niz meditativno-duhovnih i glazbenih emisija pa će tako svoje minute eter ispuniti već poznate emisije „Sutra je dan Gospodnji“, „Sacro ritam“, „Gospodine, nauči nas vjerovati“, „Klasični vrt“, „Hrvatsko narodno blago“ te „Svjetiljka u noći“ mons. Antuna Sentea, ml.

„Želimo da HKR i dalje bude vjesnik nade, poticatelj činjenja dobrih djela, sredstvo evangelizacije te frekvencija na kojoj će se svi ljudi dobre volje obogaćivati raznolikošću sadržaja. Spremni svjedočiti svoje opredjeljenje za život i istinu, obitelj i dostojanstvo svakog čovjeka, onako kako to od nas traži Evanđelje, Hrvatski katolički radio bit će poticatelj vjernosti Bogu i Katoličkoj Crkvi“, izjavio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

https://www.youtube.com/watch?v=5IDSOTAUeO4 

Bitno.net