12. SVIBNJA

Nikako ne biste smjeli propustiti sajam rabljenih stvari udruge Korablja koji se uskoro održava u Zagrebu

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju Korablje – zajednice Arka u Zagrebu. Korablja je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva

 

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu 12. svibnja 2018. od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71 u Zagrebu. Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena? Svatko da koliko može.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju Korablje – zajednice Arka u Zagrebu. Korablja je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva. Djeluje u istočnom dijelu grada: radne aktivnosti, programi vikendom, program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji, susreti za roditelje i druge članove obitelji. Korablja je članica mreže zajednica Arka, L’Arche International, koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar, a ne samo problem koji treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari dio je tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima što dati drugima.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 1. svibnja 2018.

Možda vam se svidi