Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Arka Korablja održat će se u subotu, 8. veljače 2020. godine, od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu. Na sajmu će se moći naći dobro očuvana odjeća i obuća za djecu i odrasle, nakit, knjige, igračke te različiti kućanski aparati, potrepštine i posuđe.

Cijena svakog predmete na sajmu je dobrovoljan prilog, jer udruga na ovaj način želi poduprijeti naše sugrađane slabijeg imovinskog stanja. Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će izvođenju svakodnevnih programa zajednice Arka Korablja u Zagrebu u kojima sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

U pripremi sajma sudjeluju volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima što dati drugima. Arka Korablja je zajednica u Zagrebu nastala kao odgovor na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama koje po završetku školovanja ostanu bez adekvatnih programa podrške, u socijalnoj izolaciji.

Arka je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Kad kažemo “zajednica”, mislimo na prijateljstvo koje nas povezuje.

Arka djeluje već 11. godinu u istočnom dijelu grada Zagreba i članica je L’Arche International, mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu. No Arka je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore.

“Nastojimo da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem koji treba riješiti, s ciljem kojim provodimo različite aktivnosti – suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo… Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti”, poručuju iz Arke.

Arka Korablja | Bitno.net