Foto: Filip Vukina

Dragi čitatelji, kao što vam je poznato, portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom financijski podržavati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u subotu 28. prosinca u Wrocławu. Svetu misu prikazat će dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić koji se s brojnim mladima iz naše Domovine uputio na Europski susret mladih u organizaciji zajednice iz Taizéa.

Fr. Ivan Dominik Iličić rođen je 24. travnja 1985. godine u Slavonskom Brodu od oca Dragana i majke Željke rođ. Ivezić. Osnovnu školu i opću gimnaziju završio je u Vinkovcima. Osim što je diplomirani teolog na Katoličko-bogoslovnom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Dominik je i magistar farmacije koju je završio na istomu sveučilištu u Zagrebu. Prve zavjete u Redu braće propovjednika, dominikanaca položio je 20. kolovoza 2011. godine. Polaganjem svečanih zavjeta na svetkovinu svetog Dominika, utemeljitelja Reda kojemu pripada, 8. kolovoza 2015. postao je punopravni član Hrvatske dominikanske provincije. Za đakona je zaređen 8. listopada 2016. u zagrebačkoj katedrali polaganjem ruku zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića. Za svećenika je zaređen na blagdan svetoga Luke evanđelista, 18. listopada 2017. u samostansko-župnoj crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu, polaganjem rukama mons. Mije Gorskog – pomoćnog biskupa zagrebačkog. Trenutno živi i djeluje u dominikanskom samostanu svetog Jeronima u Rijeci, te pomaže pri radu Ureda za odnose javnošću, medijskoj djelatnosti i pastoralu mladih Riječke nadbiskupije.

Zahvaljujemo fr. Ivanu Dominiku Iličiću i preporučujemo ga u vaše molitve. Molimo i za sve mlade koji će sudjelovati na Susretu u Wrocławu!

Potičemo vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu portala. Članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net mogu postati svi oni koji čitaju i cijene portal Bitno.net i koje žele podupirati rad portala sukladno svojim mogućnostima, a u minimalnom mjesečnom iznosu od 8 kn, odnosno godišnjem iznosu od 96 kn. Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez ikakvog obrazloženja. Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.

Pridružiti se možete na ovom linku!

Vaš Bitno.net