Znak posebne zahvale za sve vas koji podupirete naš portal

Foto: Flickr.com | Shutterstock.com

Dragi čitatelji, kao što vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u subotu 8. prosinca u 6 sati u crkvi svetog Petra na Vidicima u Šibeniku, a predvodit će ju fra Ivan Penava.

A evo kako nam se predstavio naš fra Ivan:

Rođen sam u Zagrebu 8. srpnja godine Gospodnje 1982. od oca Šimuna i majke Kate rođene Gelemanović. Tata kaže da je taj dan nakon ručka jednostavno s mamom otišao u šetnju do bolnice Sveti Duh gdje me ona ubrzo rodila. Ta bolnica je na pola puta od naše obiteljske kuće do crkve sv. Antuna Padovanskog u kojoj sam 1. kolovoza iste godine Gospodnje 1982. kršten. Djetinjstvo sam proveo igrajući se s prijateljima na Livadi, pohađajući OŠ „Medvedgrad“ na Strmoj cesti, i otkrivajući za mene posebne čari ministriranja. Sakrament krizme primio sam 11. svibnja godine Gospodnje 1997., a iste godine sam završio osnovu školu i ujesen sam primljen u malo sjemenište Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca koje se nalazi u ovom našem samostanu Sveti Duh. Tada sam krenuo u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na Šalati. Po završetku gimnazije proveo sam godinu dana u creskom samostanu sv. Frane gdje se nalazi naš franjevački novicijat ili kako se u narodu kaže – godina kušnje. To je prošlo vrlo brzo i lijepo, a i kako će drugačije za jednog Zagrepčanina na moru. Doduše bilo je i nekoliko dana s burom. Tamo sam 8. rujna godine Gospodnje 1998. na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u ruke provincijala fra Ilije Miškića položio privremene redovničke zavjete.

Vrativši se u Zagreb studirao sam na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, na kojem sam diplomirao u listopadu godine Gospodnje 2007. Tih dana su se počeli redati i drugi veliki događaji u mom životu. Na blagdan sv. Franje, 4. listopada, položio sam svečane doživotne redovničke zavjete u ruke provincijala fra Đure Hontića. Potom sam otišao u samostanu Njemačke provincije sv. Elizabete u gradu Würzburgu gdje sam nastavio poslijediplomski studij pastoralne teologije s temom „Molitva u obitelji“. Ondje sam zaređen za đakona 17. studenog godine Gospodnje 2007. po rukama biskupa u miru Paul-Verner Scheele. Dana 21. lipnja godine Gospodnje 2008. zaređen sam za svećenika u zagrebačkoj katedrali po rukama nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića.

Kao svećenik djelovao sam u Zagrebu i Vinkovcima, a od 2014. sam član samostana sv. Frane u Šibeniku gdje se nalazi i Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića i župnik sam u župi sv. Petra na Vidicima u Šibeniku. Sve ovo do sada spomenuto su samo šturi podaci koji uokviruju moju priču. Sam sadržaj je puno životniji i dinamičniji. Još kao ministrant zavolio sam služenje kod oltara i svete mise, ali uz to su uvijek bili vezani i druženje, izleti, hodočašća, duhovne vježbe i ljetovanja koja sam provodio u društvu s mnogim prijateljima, ministrantima, framašima, članovima molitvenih zajednica i drugih župnih zajednica, a sve pod vodstvom naših fratara na Svetome Duhu. Sada nastojim to isto predivno duhovno iskustvo omogućiti svojim vjernicima.

Zahvaljujemo fra Ivanu što će slaviti svetu misu na našu nakanu!

Potičemo vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu portala. Članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net mogu postati svi oni koji čitaju i cijene portal Bitno.net i koje žele podupirati rad portala sukladno svojim mogućnostima, a u minimalnom mjesečnom iznosu od 8 kn, odnosno godišnjem iznosu od 96 kn. Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez ikakvog obrazloženja. Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.

Pridružiti se možete NA LINKU!

Vaš Bitno.net