U ponoć se HKR uključuje u Meksiko, u izravni prijenos euharistijskog klanjanja, molitvu krunice i posvetu Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrešnom Srcu Marijinu. Molit će se od ponoći do 1 sat u crkvi koja je podignuta na mjestu petog ukazanja Gospe Guadalupske sv. Juanu Diegu. Uoči prijenosa, HKR donosi prigodnu emisiju s brojnim zanimljivostima o Gospi Guadalupskoj.

Središnja nakana ovoga projekta je molitva za mir. Tri su osnovne skupine molitvenih nakana: za mir i obraćenje grešnika, zatim tražiti od Gospodina da preko Bezgrešnog Srca Marijinog promiče, čuva i brani život i obitelj kakvima ih je Bog stvorio, te molitva Gospodinu za naše biskupe i svećenike.

Povod ovom molitvenom bdjenju je 100. obljetnica smrti sv. Jacinte Marto. Prošle godine u travnju ovakav program organiziran je u Fatimi. U molitvi je tada, prvi put, bilo ujedinjeno 70 milijuna ljudi iz čitavoga svijeta, a povezali su se tako da su svi molili u isto vrijeme, samo na različitim mjestima: u svetištima, župama, putem društvenih mreža, ili uz radijske i televizijske izravne prijenose iz Fatime. Zajedno je bilo više od 80 zemalja, 98 svetišta, deseci tisuća župa i 17 svjetskih jezika.

Za hrvatsko govorno područje projektu su se pridružili Hrvatski katolički radio, Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija, Radio Marija Bistrica i Laudato televizija. Naši katolički mediji sudionici su projekta „Mater Fatima“ i za 2020. godinu.

U četvrtak prijenos iz Meksika može se pratiti u programu HKR-a, Radio Marije, Radio postaje MIR Međugorje i Laudato televizije.

IKA | Bitno.net