NAJAVA

Proslava Male Gospe u Vepricu i Solinu

Na uočnicu blagdana Male Gospe u srijedu 7. rujna brojni će vjernici i ove godine iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije, s otôka i iz Bosne i Hercegovine hodočastiti u marijanska svetišta u Vepricu i Solinu.

vepric_05

Foto: www.vepric.net

Biskupsku misu u 17.30 sati u Vepricu predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Misnom slavlju prethodit će molitva krunice, a nakon mise uslijedit će marijanska procesija. Toga su dana u svetištu mise još u 7, 9 i 11 sati i prigoda za sakrament pomirenja.

Na sam blagdan Male Gospe, u četvrtak 8. rujna, jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno je svečano bogoslužje u 18 sati don Boris Vidović, rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Misi prethodi molitva krunice, a nakon euharistijskoga slavlja je marijanska procesija svetištem.

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna svečano će biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom u 10 sati i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodit će splitsko-nadbiskup mons. Marin Barišić. Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena, sastavljen od crkvenih zborova iz Solina, Vranjica, Mravinaca, Kučina, Klisa i Velog Varoša iz Splita. Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Radojko Vidović. Svečanu misu u 18 sati predvodi hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk. Mogućnost za ispovijed bit će od 6 do 13 sati te popodne od 15.30 do 20 sati.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Za blagdan Male Gospe, kada se ujedno obilježava i Dan grada Solina, vjernike će kroz trodnevnicu 5., 6. i 7. rujna misnim slavljem u 18 sati pripravljati fra Domagoj Runje. U svetištu Gospe od Otoka proslavit će se u nedjelju 11. rujna Ime Marijino – Gospa Velikog zavjeta misnim slavljima u 8, 10 i 18 sati. Misno slavlje u 8 sati predvodi don Nikola Mikačić, u 10 sati don Ranko Vidović, a u 18 sati don Božo Plazibat.

Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 6. rujna 2016.

Možda vam se svidi