Summer School of visual identity and graphic design ljetna škola grafičkog dizajna skac split

Što je to grafički dizajn, a što vizualni identitet? Kako uslikati kvalitetnu fotografiju te kako je naknadno profesionalno obraditi? Kako nastaju plakati, a kako web stranice? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, imat ćete priliku dobiti ovo ljeto u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, u sklopu međusveučilišnog projekta pod nazivom “Summer School of Visual Identity and Graphic Design”. No, nemojte da vas naziv zavara, sva predavanja i radionice naši će stručni predavači držati na hrvatskome jeziku, a među njima će biti grafička lica velikih tvrtki kao što su NetMedia te Studio9.

Glavni organizator je studentska udruga SKAC_ST koja je u razdoblju od 31. srpnja 2017. do 4. kolovoza 2017. pripremila petodnevna predavanja i radionice za sve srednjoškolce i studente, čije teme su usko vezane za široko područje grafičkog dizajna, web dizajna, odnosno jednostavno rečeno: “dizajna 21. stoljeća”. Naši predavači nastojat će vas podučiti uporabi osnovnih alata “Adobe Photoshopa” koji će vam otvoriti cijeli jedan novi niz mogućnosti i čari koje nudi umjetnički svijet, od boja i linija, pa sve do perspektive i “layera”. Budući da je, kako smo već rekli, grafički dizajn široka tema, sigurno ćete pronaći nešto što će vas zanimati! Ako vas je uvijek zanimalo kako se koriste jezici HTML i CSS, koji se danas sve češće spominju, ili kakvi sve objektivi za fotoaparate postoje i zašto su uopće važni, tada ste došli na pravo mjesto.

Ovogodišnji Summer School otvaramo predavanjem Silvija Puljića, aktivnog člana udruge SKAC_ST, koji će nas kroz predavanje „Dizajn u 2017.“ upoznati sa svim ljepotama današnjeg modernog dizajna, koji iz dana u dan rapidno napreduje. Uz svakodnevne radionice „Adobe Photoshopa“ koje će držati, dvoje mladih SKAC_ST volontera, Marin Maslov i Lea Mladenić, jedan dan će se održati i radionica iz „Adobe Illustratora“ na kojoj će vas, dizajner tvrtke NETMedia, Pavle Sviličić, podučiti izradi plakata u navedenom programu. Budući da je u današnje vrijeme sve veća potražnja za web dizajnerima, predstavnik Microsoft centra Split, Nikola Tandara, kroz dva predavanja pokazat će vam čari web jezika, HTML-a i CSS-a, te što nam sve omogućuju. Zaposlenica visokog učilišta Algebra, Petra Leskovec, podučit će vas izradi logotipa, ali i njihovoj važnosti u svijetu brendiranja i marketinga. Za sve ostale teme i predavače, posjetite našu web stranicu na kojoj se nalaze sve potrebne informacije.

Predavanja će biti otvorenog tipa, ali za radionice će biti potrebne prijave te će biti ograničen broj sudionika, stoga ako želiš u praksi izvježbati naučenu teoriju, odmah se prijavi na našoj web stranici kako bi ti mjesto bilo rezervirano. Također, ako te nešto detaljnije zanima, slobodno nas kontaktiraj, ovdje smo za tebe!

No, budući da nije sve u učenju, kroz petodnevna druženja sigurno ćeš ostvariti različita nova poznanstva, od poslovnih, preko prijateljskih, pa možda i ljubavnih, tko zna! Također zadnji dan uz malo natjecanje naših sudionika u korištenju „Adobe Photoshopa“, imat ćemo i večernje druženje, kako bismo se još i bolje upoznali te povezali u budućnosti.

Kako smo već rekli, Summer School of visual identity and graphic design je međusveučilišni projekt, stoga za sve zainteresirane mlade iz drugih dijelova Hrvatske nudimo petodnevni smještaj i hranu u sunčanom Splitu i dobrom društvu, uz nadoknadu za samo 150 kn! Svi zainteresirani trebali bi požuriti s prijavama, jer mjesta su ograničena.

Pridružite nam se ovo ljeto, jer kao što svi znamo, u dobrom društvu lakše se uči!

SKAC | Bitno.net