KORABLJIN SAJAM RABLJENIH STVARI

Dođite na Korabljin sajam, možete naći odlične rabljene stvari, a cijena je – daš koliko možeš

Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena? Svatko da koliko može.

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 4. svibnja, 2019. godine, od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu.

Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena? Svatko da koliko može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Korablje Arka u Zagrebu. Korablja (www.korablja-arka.hr) je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva. Korablja Arka djeluje u istočnom dijelu grada s raznim aktivnostima: poludnevna radionica, vikend programi, program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji, susreti za roditelje i druge članove obitelji, socijalno poduzetništvo, itd.

Korablja je članica L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.
No, Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari dio je tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 1. svibnja 2019.

Možda vam se svidi