Na prostranoj livadi uz staru, visoku šumu kraj malog potoka s pitkom vodom mladi imaju priliku osjetiti suživot s prirodom te u zajedništvu kroz igru, molitvu i rad upoznavati sami sebe, Boga i čovjeka. To je prava prilika za učenje životnih vještina koje uvelike mogu pomoći u svladavanju svakodnevnih poteškoća, razvijanju samopouzdanja, prepoznavanju svojih talenata i konstruiranju cjelovite osobnosti. Kamp se u tom smislu bavi i prevencijom od društveno neprihvatljivog ponašanja mladih. Neke od aktivnosti kampa su obnova hodočasničke staze od Đulovca do marijanskog svetišta Voćin, rad s mladima kroz tematske radionice vođene od strane animatora, primjerice edukacije o etnologiji te radionice o kulturi sjeverne i zapadne Slavonije. Sudionici će učiti i praktična znanja kao što su orijentacija u šumi, zaštita od požara, markiranje i održavanje planinarskih staza.

U ovogodišnjem duhovnom programu kroz tjedan dana razmatrat ćemo o ljepoti Božjeg stvaranja i našem odnosu prema svemu stvorenom kao i o zadaći koju nam je Bog povjerio: da u zajedništvu s Njim budemo stvaratelji prepoznajući tako vlastiti poziv i poslanje. Kamp će se održati pod geslom: „Za sebe si nas stvorio, Gospodine…“

Foto: MAGIS

Iznos participacije je samo 100 kn po sudioniku, što uključuje sudjelovanje na programu, smještaj u šatorima i tri obroka dnevno. Prijaviti se može putem online prijavnice koja se nalazi na mrežnoj stranici OVDJE ili na facebook stranici udruge Magis.

Dosadašnje iskustvo pokazalo je kako ovako skromni uvjeti u prirodnom okruženju uz duhovnike koji su cjelodnevno na raspolaganju na mladom čovjeku ostavljaju duboki trag. Papuk je jedan od 10 kampova u čijoj organizaciji sudjeluje udruga MAGIS ovoga ljeta.

Bitno.net