KAMP NA PAPUKU

Odmor za mlade koji žele više od ljeta

Udruga MAGIS iz Zagreba u suradnji s Požeškom biskupijom i povjerenikom za mlade Ivanom Certićem treću godinu za redom održat će kamp za mlade na Papuku kod mjesta Đulovac u dva termina po tjedan dana, od 2. do 8. i od 9. do 15. srpnja 2017. godine. Prijave traju do popunjenja kapaciteta, a pozvani su svi mladi od 15 do 25 godina starosti.

kamp na Papuku

Foto: MAGIS

Na prostranoj livadi uz staru, visoku šumu kraj malog potoka s pitkom vodom mladi imaju priliku osjetiti suživot s prirodom te u zajedništvu kroz igru, molitvu i rad upoznavati sami sebe, Boga i čovjeka. To je prava prilika za učenje životnih vještina koje uvelike mogu pomoći u svladavanju svakodnevnih poteškoća, razvijanju samopouzdanja, prepoznavanju svojih talenata i konstruiranju cjelovite osobnosti. Kamp se u tom smislu bavi i prevencijom od društveno neprihvatljivog ponašanja mladih. Neke od aktivnosti kampa su obnova hodočasničke staze od Đulovca do marijanskog svetišta Voćin, rad s mladima kroz tematske radionice vođene od strane animatora, primjerice edukacije o etnologiji te radionice o kulturi sjeverne i zapadne Slavonije. Sudionici će učiti i praktična znanja kao što su orijentacija u šumi, zaštita od požara, markiranje i održavanje planinarskih staza.

U ovogodišnjem duhovnom programu kroz tjedan dana razmatrat ćemo o ljepoti Božjeg stvaranja i našem odnosu prema svemu stvorenom kao i o zadaći koju nam je Bog povjerio: da u zajedništvu s Njim budemo stvaratelji prepoznajući tako vlastiti poziv i poslanje. Kamp će se održati pod geslom: „Za sebe si nas stvorio, Gospodine…“

Foto: MAGIS

Iznos participacije je samo 100 kn po sudioniku, što uključuje sudjelovanje na programu, smještaj u šatorima i tri obroka dnevno. Prijaviti se može putem online prijavnice koja se nalazi na mrežnoj stranici OVDJE ili na facebook stranici udruge Magis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnje iskustvo pokazalo je kako ovako skromni uvjeti u prirodnom okruženju uz duhovnike koji su cjelodnevno na raspolaganju na mladom čovjeku ostavljaju duboki trag. Papuk je jedan od 10 kampova u čijoj organizaciji sudjeluje udruga MAGIS ovoga ljeta.

Bitno.net


Objavljeno: 1. lipnja 2017.

Možda vam se svidi