Sigurno ste već čuli za mlade iz Hrvatskog nadzemlja, kreativne i ambiciozne mlade iz Splitsko-makarske nadbiskupije koji sedam uzastopnih godina održavaju javne tribine za studente u splitskom Sjemeništu svake treće srijede u mjesecu, a uvijek iznova oduševljavaju sa svojim skečevima i filmovima. Ovoga puta ekipa Hrvatskog nadzemlja pokrenula je nešto novo, posve različito od onoga što smo navikli vidjeti i čuti. Naime, mladi Splićani u suradnji sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom tiskat će svoj prvi enigmatski časopis: Nadzemaljac.

Nadzemaljac je enigmatski časopis koji je kao i svi drugi enigmatski časopis, ali se opet razlikuje po svome sadržaju. U časopisu možete naći mnoštvo križaljki, osmosmjerki, sudokua i ostalih zabavnih igara, a svi su povezani s tematikom Hrvatskog nadzemlja, Splitsko-makarske nadbiskupije i s kršćanstvom općenito, što je ujedno i cilj časopisa. Osim toga, preko Nadzemaljca će se ljudi, tijekom vrućeg ljetnog raspusta uz pomoć opuštenog časopisa, moći upoznati s radom Hrvatskog nadzemlja i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Kreiranje časopisa podržala je Splitsko-makarska nadbiskupija koja će sponzorirati časopis, a u sadržaju Nadzemaljca nalazi se i intervju s generalnim vikarom don Miroslavom Vidovićem koji se rado odazvao ovom projektu. Uz spomenuto, u časopisu se nalazi kutak s vicevima i brojnim zanimljivostima u povijesti kršćanstva i Crkve, tako da su se mladi doista potrudili na jedan drugačiji način približiti vjeru. Hrvatsko nadzemlje ne prestaje iznenađivati, zar ne?

Časopis će se dijeliti na posljednjem susretu Hrvatskog nadzemlja ove akademske godine, u srijedu 21. lipnja u 20:30 sati, kada će se održati tribina o teretani, pretilosti i kršćanskom pogledu na tijelo. Naziv teme je: „Lito ide mala“, a gost predavač fra Ante Vučković.

Kako izgleda časopis možete pogledati u fotogaleriji, a iz Hrvatskog nadzemlja poručuju da postoji mogućnost narudžbe preko facebook stranice Hrvatskog nadzemlja ili preko e-maila hrvatsko.nadzemlje@gmail.com. Ukoliko časopis naiđe na premijeran uspjeh, najavljeno je da će se projekt nastaviti i proširiti s novim brojevima i dogodine.

Bitno.net