Franjevački svjetovni red organizira humanitarni koncert “Da služimo životu” na kojem će nastupati poznati izvođači – sestre Husar, Luka Balvan, Sliryc 33, Sinovi atara i Zbor Frame grada Zagreba.

Foto: Shutterstock.com

Koncert će se održati u subotu 14. listopada s početkom u 20 sati, u dvorani franjevačkog samostana župe Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu u Zagrebu (Trg svetog Križa 1).

Geslo koncerta “Da služimo životu” preuzeto je iz “Molitve za život” pape Benedikta XVI., a koncert se organizira za potrebe obitelji Varga iz Vukovara. Riječ je o obitelji s troje dječice; dva dječaka od desetak godina i curica od tri godine, koja je rođena s pola srca i u Njemačkoj imala već nekoliko operacija. Supruga ne radi, a suprug je u mirovini (ali bez čina, kao branitelj i s malom mirovinom).

“Pred nama su novi izazovi vremena koji nas pozivaju da kao Franjevački svjetovni red damo svoj doprinos prvenstveno našoj franjevačkoj obitelji u Domovini i diljem svijeta, ali i Crkvi u Hrvata te društvu, promičući radost ljubavi i predanost solidarnosti; svjedočeći na svim razinama da je za nas život dar Božji, a obitelj svetište života. Stoga i vas pozivamo da nam se pridružite u ovoj inicijativi da zajedno kroz pjesmu i radost proslavimo dar života i skupimo određena sredstva kako bismo još konkretnije i odgovornije mogli biti u službi života, i to od njegova začeća do prirodne smrti.  Time želimo uprisutniti Božju ljubav u društvu “ispunjavajući javni prostor bojama bratstva, socijalne osjetljivosti, obrane siromašnih, sjajne vjere i djelatne nade” (usp. papa Franjo, Amoris laetitia, 184). Hvala vam od srca”, stoji u pozivu organizatora koncerta.

FSR | Bitno.net