Depaul Hrvatska usmjerena je beskućnicima i osobama koje su u riziku beskućništva, kao i ostalim marginaliziranim i društveno isključenim osobama. U tome nas vode vrijednosti svetog Vinka Paulskog, zaštitnika djela kršćanske ljubavi. Djelovanje Depaul Hrvatske nedjeljivo je od vinkovske karizme Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog i ostalih ogranaka Vinkovske obitelji.

Naša vizija je društvo u kojem će svatko imati mjesto kojeg će nazvati dom i biti dio svoje zajednice, a poslanje iskorijeniti beskućništvo i mijenjati živote onih koji su njime zahvaćeni.

S tim ciljem razvijamo svoju djelatnost cjelovite pomoći čovjeku u potrebi u dnevnom centru za beskućnike Kuća utočišta u Rijeci. Djelujemo i izvan prostora dnevnog centra: do korisnika dolazimo i na ulicama, u napuštenim i ruševnim zgradama, zatvorima. Postupno se širimo i prema omogućavanju smještajnih kapaciteta u Rijeci, a poduzeli smo i prve korake proširenja djelatnosti izvan grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Sudjelujemo u dvjema globalnim inicijativama kojima je cilj iskorjenjivanje beskućništva te poticanje suradnje različitih dionika pomoći s istim ciljem.

Sredstva prikupljena putem donacijske večere bit će usmjerena na daljnji razvoj Depaul Hrvatske, osobito širenjem djelovanja i u druge dijelove Hrvatske. Iznos pojedinačne donacijske karte je 400,00 kn, a uplatu izvršiti na račun Depaul Hrvatske (IBAN: HR4424020061100806646) s opisom plaćanja “donacija – večera”.

U nadi da ćete podržati naše djelovanje usmjereno cjelovitoj pomoći najzapuštenijima, s radošću Vas očekujemo!

Bitno.net