Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena nije određena, nego svatko plaća koliko može, te se na ovaj način podupire i građane slabijeg imovinskog stanja. Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja u Zagrebu.

Arka Korablja (www.korablja-arka.hr) osnovana je kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tome bile podržane. Djeluje već 10 godina u istočnom dijelu grada i članica je L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No Korablja je prije svega zajednica, odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Zajednica nastoji da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem koji treba riješiti, s ciljem kojim provodi različite aktivnosti – suradnju s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo… Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima što dati drugima.

Bitno.net