Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća i obuća za djecu i odrasle kao i knjige, razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine.

Miron Perić, voditelj udruge, o sajmu je rekao: „Artikli na sajmu neće imati cijene već je svatko pozvan izdvojiti koliko može. Na ovaj način želimo poduprijeti naše građane slabijeg imovinskog stanja a ujedno sav prikupljen novac pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja u Zagrebu. Prepoznali smo da je ovakva vrsta događanja potrebna u našoj zajednici te sajam uz pomoć volontera i sugrađana koji doniraju rabljene stvari, organiziramo već 12. godinu zaredom.“

Arka Korablja (www.korablja-arka.hr) osnovana je kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Djelujemo već 13 godina u istočnom dijelu grada i članica smo L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No, Arka Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Nastojimo da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti, i s tim ciljem provodimo niz aktivnosti u Arkinoj kući kao i na terenu – pružanje socijalnih usluga, radionica tj. poludnevni boravak, psihosocijalna podrška i savjetovanje, suradnja s različitim grupama građana, edukativne radionice s djecom u osnovnim školama, izdavaštvo…

Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

*U slučaju kiše, sajam se otkazuje.