Programi će se odvijati u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike (Ulica obitelji Duiz poslije br. 8) i u samostanu sestara milosrdnica (Frana Kresnika 15).

Djelovanje Depaul Hrvatske i sestara milosrdnica, kao i cijele Vinkovske obitelji, nadahnuto je karizmom i djelovanjem velikog sv. Vinka Paulskog, francuskog sveca 17. stoljeća koji je proglašen zaštitnikom svih djela kršćanske ljubavi. Na tom tragu je i geslo ovogodišnjeg Tjedna sv. Vinka: “Smjelost vinkovske ljubavi: za najsiromašnije – odvažno i kreativno”.

Tijekom cijeloga Tjedna u Kući utočišta će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine za korisnike usluga Depaul Hrvatske.

Tematska okosnica srijede 20. rujna je upoznati lik i djelo Vinka Paulskog putem projekcije filma “Gospodin Vinko”, u 16 sati, u dvorani Samostana sestara milosrdnica (F. Kresnika 15).

U četvrtak, 21. rujna predviđen je Dan djece i mladih te će se od 17 do 19 sati u Kući utočišta održavati kreativne radionice za djecu i mlade.

Sljedećeg dana, 22. rujna bit će Dan duhovnog zdravlja: u 11,30 sati će u Kući utočišta biti slavljena misa i predvodit će ju vlč. Pero Marijanović; u 17 sati u dvorani samostana sestara milosrdnica počet će tribina “Čovjek u traganju za istinom o sebi”, koju će voditi Silva Vrdoljak, hagioasistentica i teologinja.

U subotu, 23. rujna Depaul Hrvatska – korisnici, volonteri i djelatnici – hodočastit će u Mariju Bistricu, a sponzor ove duhovne obnove je Zaklada Rhema.

Dan otvorenih vrata Kuće utočišta održava se 25. rujna. Djelatnosti Depaul Hrvatske bit će predstavljene od 11 do 15 sati, a u 18,30 sati je euharistijsko slavlje, koje će u kapeli sv. Josipa, u sklopu samostana sestara milosrdnica predvoditi vlč. Pero Marijanović.

Utorak, 26. rujna dan je volontera i podupiratelja, za koje je predviđen objed u Kući utočišta, koji sponzorira tvrtka Merit Media int. – Transformers Magazine.

Svečano misno slavlje svetkovine sv. Vinka Paulskog, 27. rujna, predvodit će u 18,30 sati, u kapeli sv. Josipa, mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup.