Od 4. do 6. listopada 2019. u zagrebačkim Remetama održat će se 16. nacionalni susret u duhu Karmela, tzv. Karmelijada, koja svake godine okuplja brojne mlade iz Hrvatske i BIH. Ovogodišnje geslo bit će „Kreposti – put svetosti“. Geslo je poruka i veliki izazov mladima.

Očekujemo ove godine mlade koji će doći iz Splita (Kamen i Sirobuja), s otoka Krka (Punat), Bibinja (Zadra), Istre i Hercegovine (Gabela Polje). Sudjelovat će i mladi iz Zagreba koji se okupljaju na Vrhovcu, u Strmcu i Hrvatskom Leskovcu. Naravno tu su domaćini – mladi iz Remeta predvođeni braćom karmelićanima.

Program započinje u petak 4. listopada 2019. uvodnim pozdravom i predstavljanjem programa, a nastavlja se svetom misom u 18.30 u remetskom svetištu. Nakon svete mise slijedi predstavljanje grupa te odlazak na noćenje u obitelji.

U subotu 5. listopada je dan duhovne obnove prožet katehezama, radom u grupi, satom tišine te prilikom za duhovni razgovor i svetu ispovijed. Navečer slijedi sveta misa (uz primanje škapulara), program prožet svjedočanstvima, pjesmom, a čitav dan se završava klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu.

Nedjelja je dan zajedništva i radosti s obiteljima u kojima će mladi biti smješteni. Nakon svete mise u nedjelju objavit će se iduća lokacija održavanja Karmelijade, a s ručkom je planiran završetak susreta.

Želimo se zahvaliti na poseban domaćinima braći karmelićanima u Remetama te župljanima koji su radosno prihvatili domaćinstvo te se marljivo pripremaju. I hvala svima onima koji na mnoge načine pomažu pri organizaciji svojim prilozima i konkretnom pomoći.

Vrijedan tim od dvadesetak animatora mladih, braće i sestara osmislio je radionice, igre za rad u grupi, veselu večer te online devetnicu. Za susret i web/face sadržaje, koji prate promociju Karmelijade, pratite i „lajkajte“ na Facebooku: Mladi Karmela BSI.

s. Marija Dijana Mlinarić, Karmelićanka BSI | Bitno.net