Notna izdanja “Skladbe za orgulje” rezultat su umjetničko-znanstvenog projekta Instituta za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (ICG KBF) i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu (MUZA). Vrijednu inicijativu sistematiziranja i objavljivanja opusa jednog od najrelevantnijih suvremenih hrvatskih skladatelja Anđelka Klobučara, koja predstavlja iznimnu vrijednost za kulturnu baštinu Republike Hrvatske, prepoznalo je i poduprlo Sveučilište u Zagrebu.

Sudionici projekta – profesori ICG-a KBF-a i MUZA-e, kao i studenti ICG-a KBF-a koji su aktivno sudjelovali u pripremi notnog materijala, započeli su golem posao izdavanja opsežne edicije orguljskih skladbi akademika A. Klobučara koji nastavljaju i ove akademske godine. Izdavač i nakladnik ova tri notna sveska je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz sunakladništvo Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

O maestru Anđelku Klobučaru i novim notnim izdanjima govorit će akademik Frano Parać, skladatelj, redoviti profesor MUZA-e, dr. sc. Marija Riman, muzikologinja, prof. dr. sc. Mario Cifrak, dekan KBF-a, doc. art. Pavao Mašić, profesor čembala na MUZA-i te doc. art. Mirta Kudrna, predstojnica ICG-a KBF-a.

U glazbenom dijelu programa skladbe Anđelka Klobučara na orguljama zagrebačke katedrale interpretirat će doc. art. Pavao Mašić, doc. art. Mirta Kudrna, doc. art. Elizabeta Zalović te orguljaški duo Quattro obbligato.

Promocija notnih izdanja “Skladbe za orgulje” Anđelka Klobučara održat će se u ponedjeljak 22. svibnja 2017. u zagrebačkoj katedrali s početkom u 20 sati.

KBF| Bitno.net