Događaj uključuje humanitarnu prodaju božićnih drvaca s busenom u suradnji s Hrvatskim šumama i Vrtnim centrom Šestine. Krunoslav Jakupčić, voditelj Uprave šuma Podružnica Zagreb rekao je kako uloga Hrvatskih šuma nije samo gospodarska nego i ekološka i socijalna i najavio donaciju od 200 drvaca s korijenom u teglama, a u ponudi će biti obična smreka, srebrna smreka i Pančićeva omorika. Vrtni centar Šestine daruje 50 božićnih drvaca koje će također biti u teglama. Cijene će biti predložene kao “početne”, a kretat će se u iznosima od 100 do 170 kn (ovisno o visini i vrsti), no s obzirom na svrhu akcije građani će moći dati i više. Sredstva koja će biti prikupljena namijenjena su obiteljima u potrebi diljem Hrvatske.

Hrvatskom Caritasu i njegovim volonterima iz Franjevačkog svjetovnog reda, Frame i Studentskoga katoličkog centra u prodaji će pomagati i gosti podupiratelji, među kojima će između 10 i 10.30 sati biti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, dr.sc. Davor Božinović, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Ana Konjuh, Mario Možnik, Marija Anzulović, Robert Kurbaša, Martina Zupčić, Andrea Solomun, Matija Kvasina, Hrvoje Sep i ostali.

Humanitarno-promotivni program na Trgu od 8 do 14 sati vodit će mr. sc. Tanja Popec, urednica Vjerskog programa Hrvatskoga katoličkog radija.

U sklopu događaja na Trgu bana Jelačića Hrvatski Caritas će na dva štanda organizirati i prikupljanje dobrovoljnih priloga građana nudeći promotivne materijale akcije “Za 1000 radosti”.

Akciju možete poduprijeti i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen) ili novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-15.

IKA | Bitno.net