Američko Nacionalno društvo za osobe sa sindromom Down (NDSS), povodom svoje 40. godišnjice objavilo je inspirativan video koji ruši predrasude o osobama s navedenim sindromom.

Video je objavljen u sklopu šire akcije “Law Syndrom” kojoj je cilj mijenjanje zakona koji na nejednak način tretiraju osobe s fizičkim i mentalnim poteškoćama na području obrazovanja, zdravstvene skrbi i zaposlenja.

Uradak, pod nazivom “Sindrom Down? Ograničenja će biti velika”, prikazuje odraslog muškarca u liječničkoj kuti dok nabraja poteškoće s kojima se susreću osobe s Downovim sindromom, poput “sposobni su samo za najjednostavnije zadatke”, ili “mali mišićni tonus onemogućuje uspjeh u sportu”.

No na svaku njegovu tvrdnju odgovara jedna osoba sa sindromom Down koja je u osobnom životu uspjela nadići određeni stereotip. Tako možemo vidjeti muškarca koji je postao lobist na američkom Capitol Hillu, djevojku koja vodi svoj obrt, ali i par koji je zajedno 14 godina i koji dokazuje da su osobe s “kromosomom manje” sposobne za ljubav i dugu vezu.

Ovaj odlični video već su pogledali milijuni na društvenim mrežama poput Facebooka. Pridružite im se:

Tino Krvavica | Bitno.net