Pjesma „Amen“ je već postala viralna, ali i itekako atraktivna pozivnica za program koji bi u Međugorju trebao okupiti stotine mladih ljudi.

Objavljena je himna 15. Nacionalnog susreta u duhu Karmela, odnosno Karmelijada, koja svake godine okuplja brojne mlade iz Hrvatske i BiH. Himnu su otpjevali reperi Matijas Knežević (Carski Knez), i Dinko Ledić – Purić (DieLPi) te sestra Marija Dijana Mlinarić. Autori teksta su dvojica repera Matijas i Dinko, a glazbu je osmislio Filip Tkalčić. U videospotu su sudjelovale sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova (BSI), mladi Karmela BSI i prijatelji. Pjesma „Amen“ je već postala viralna, ali i itekako atraktivna pozivnica za program koji bi u Međugorju trebao okupiti stotine mladih ljudi.

Ovogodišnje geslo bit će riječ „AMEN“. „Amen“ je hebrejska riječ koja se često koristi u Starom i Novom zavjetu. Najjednostavnije se može prevesti kao –„da“. Isus, na taj način, preko potvrdne riječi „amen“, traži od svojih sljedbenika potvrdu svojih učenja, te svoga božanskoga autoriteta. Često u svojoj molitvi odgovaramo iz navike s “amen”, ne shvaćajući njegovo duboko značenje, a baš to značenje želi se produbiti na ovogodišnjoj Karmelijadi.

U programu će sudjelovati oko 250 mladih koji su se prijavili i pripremili, no pojedini dijelovi programa su otvoreni za sve, stoga se ovim putem pozivaju osobito mladi iz Međugorja i okolice koji žele da se pridruže u nedjelju u 19.30 sati iza večernje sv. mise u dvorani Ivana Pavla II. u programu koji će biti protkan svjedočanstvima i pjesmom.

Očekuje se dolazak mladih iz Splita (Kamen i Sirobuja), s otoka Krka (Punat), Bibinja, Istre, Zagreba (Remete, Vrhovec, Strmec, Hrvatski Leskovac) i naravno tu su domaćini – mladi iz Gabela Polja.

Program započinje u subotu 6. listopada ručkom u Majčinu selu, a nakon okrepe slijedi predstavljanje i međusobno upoznavanje sudionika međusobno. Zatim slijedi odlazak na sv. misu i klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u crkvu sv. Jakova gdje se priključuju hodočasnicima iz cijelog svijeta. Mladi će imati priliku za sakrament pomirenja.

U nedjelju je planiran zajednički odlazak na Podbrdo i molitva krunice, kateheza, rad u grupi i sat tišine u vrtu sv. Franje. Poslijepodne slijedi odlazak na sv. misu u 18 sati u crkvu sv. Jakova. Sv. misu glazbeno animiraju mladi koji sudjeluju na Karmelijadi – glazbeni sastav Magnificat iz Bibinja i VIS Karmel iz Hrvatskog Leskovca. Nakon sv. mise slijedi večer pjesme i svjedočanstva u dvorani Ivana Pavla II.

Toga dana planirana je i zajednička molitva križnog puta na Križevcu i sv. misa tijekom koje će mladi primiti Škapular. Nakon sv. mise objavit će se iduća lokacija održavanja Karmelijade, a s ručkom je planiran završetak susreta.

Tijekom čitave Karmelijade s mladima će biti otac Branko Zebić i mladomisnik otac Tiho Radan koji će nas obogatiti svojim katehezama, propovijedima i raspoloživošću za razgovor i ispovijed tijekom cijelog susreta.

Kako stoji u priopćenju, iz koordinacije susreta posebno se žele zahvaliti fra Draganu Ružiću, ravnatelju Majčina sela (i svima koji tamo žive i djeluju) što je otvorio svoja vrata i omogućio održavanje ovog susreta.

“Hvala mladićima iz zajednice Milosrdni Otac koji će nam pomoći oko organizacije doručka. Zahvala ide i svim fratrima župe Međugorje na susretljivosti, zatim djelatnicima radija Mir Međugorje koji će popratiti Karmelijadu i tehnički pomoći oko ozvučenja i svega što treba. Hvala mladima iz Gabela Polja i svima koji će na bilo koji način pomoći. Svaka i ona najmanja gesta ljubavi i molitva je važna i dobrodošla. Nezaobilazni su i naši sponzori Karmelijade kojima također ide velika zahvala – Sarajevski Kiseljak, Jurashop i Hattrick d.o.o.”, poručila je koordinatorica Karmelijade s. Marija Dijana Mlinarić.

Naglasila je kako je vrijedan tim od dvadesetak animatora mladih osmislio radionice, igre za rad u grupi, veselu večer te online devetnicu za susret i web/face sadržaje koji prate promociju Karmelijade. S. Marija Dijana Mlinarić pozvala je sve da susret prate i „lajkaju“ na Facebook stranici Mladi Karmela BSI.

IKA | Bitno.net