Antonio Arellano je poznati rimski postolar koji je rođen u peruanskom gradu Trujillu, ali već 30 godina živi i radi u Italiji. U susjednoj zemlji se proslavio kada je papi Benediktu XVI. napravio poznate crvene cipele, donosi Rome Reports. „Tada sam bio jako sretan. Kada sam primio narudžbu odmah sam svoju sreću podijelio sa sinom Danielom. Rekao sam mu da su naručili moje cipele za Papu. To je bilo nevjerojatno!“

U tom trenutku je nastalo dugotrajno prijateljstvo između Josepha Ratzingera i peruanskog obućara. Posebno iznenađenje Arellano je doživio na svoj 50. rođendan. „Do deset sati ujutro mi nitko nije čestitao rođendan. Moj telefon uopće nije zazvonio. U jednom trenutku se na vratima pojavio Papin vozač te mi rekao kako mi papa Benedikt XVI. čestita rođendan i šalje poklon“.

Foto: Youtube/screenshot

Obućar je tijekom svoje dugogodišnje karijere doživio brojne zanimljive situacije i  anegdote kojih se prisjetio u knjizi „Papin postolar“. Knjiga je objavljena na talijanskom, a uskoro bi trebala biti prevedena na španjolski i engleski jezik.

„Vjera je velika i najljepša stvar u životu. Vjera pokreće planine. Uz pomoć vjere i mudrosti možete postići velike stvari, ali uvijek morate raditi – i to raditi s ljubavlju. Sve što radite  – radite s razlogom, a ne toliko zbog novca. Ako nešto radite s dobrim razlogom, onda će sigurno doći i novac“, poručuje Papin postolar.

Gospodin Arellano je vlasnik radionice koja se nalazi nedaleko od Vatikana, a u poslu mu pomaže sin Daniel.