Pred vama je nova epizoda podcasta Jači si od tame. U prvoj epizodi nakon šeste, te prvoj epizodi prije osme ugostili smo Tina Krvavicu s kojim smo se dotaknuli raznih tema. Tino nam je ispričao kako je upoznao Boga kroz neobičnog vjeroučitelja koji mu je  svojim djelovanjem označio obrise nekog novog, drugačijeg i boljeg života. Naravno, bilo je tu i puno govora o glazbi, a posebno duhovnoj glazbi. Tino je progovorio i o stvaralaštvu Božje pobjede, čiji je dugogodišnji član, ali i o stvaralaštvu Duhovnog kutka i pjesmama Duhovnog kutka koje su utjecale na njegov duhovni razvoj. I da, pričali smo još o koječemu. Saznajte koji svetac oduševljava Tina Krvavicu i zašto, koju duhovnost njeguje Tino, što se dogodilo za vrijeme štovanja tijela sv. Leopolda Mandića u crkvi u Dubravi…

Podcast JST pokrenuli smo Boris i ja inspirirani različitim utjecajima: od same ležerne forme koja omogućuje jednu prirodnost i neposrednost dnevnog boravka ili neke ljetne terase. Ipak su to mjesta gdje se pretresaju različite životne teme i mijenjaju se pogledi na život. Osim inspiracije formom bili smo nadahnuti prvenstveno i željom za evangelizacijom. Kroz formu do sadržaja vjere. Točnije do sadržaja iskustva vjere. Ljudi vole slušati druge. A i razgovor je izvrsna metoda dolaženje do istine; razgovor bez dociranja omogućuje čuti istinu, zaljubiti se u nju i krenuti za njom.

A i naš zaštitnik sv. Josemaria Escriva, primijetio je kako nedostaje dobre kvalitetne katoličke zabave koja je izvrsna prilika za apostolat i promicanje evanđeoskih vrijednosti. Kako je sam rekao: „…žurna je potreba izbjeći da se javne priredbe nađu pred ovom dvojbom: biti glupave ili poganske. Moli Gospodina da bude onih koji će raditi u tom žurnom poslu koji bismo mogli nazvati „apostolatom zabave“. (Put 975)

Više o duhovnom kutku možete saznati na: https://www.kesduhovnikutak.com/