Ovaj dojmljivi glazbeni video uradak plod je pet godina molitve, slavljenja, oduševljenja, služenja drugima, umiranja sebi i življenja Kristu zajednice mladih „Božja pobjeda“. Zajednica je dio Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Počela je s okupljanjem i radom krajem 2006. godine zahvaljujući otvorenom srcu tadašnjeg župnika don Stjepana Matijevića. Do danas, kroz zajednicu je prošlo preko 1000 mladih. Zajednica trenutno broji 60-ak aktivnih članova. Vizija zajednice je mlade ljude dovesti do susreta sa živim, uskrslim Kristom. Molitveni susreti zajednice sastoje se od puno slavljenja i klicanja Bogu, nagovora i svjedočanstava, čitanja Božje riječi, rada u grupama i redovitog klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu. Duhovnik zajednice je don Damir Stojić. Zajednica djeluje u četiri vrste projekata; u studentskom pastoralu, u župi, prema članovima i u otvorenim susretima. Posebno snažna je aktivnost u otvorenim susretima: otvoreni četvrtak u kripti gdje redovito dolazi oko 150 mladih i klanjanje za mlade zadnje subote u mjesecu koje redovito posjećuje 500 i više mladih ljudi.

Osim otvorenih susreta četvrtkom, zajednica „Božja pobjeda“ svake zadnje subote organizira klanjanje za mlade u crkvi Svete Mati Slobode. Kroz ovaj vid otvorenih susreta i klanjanja želimo mlade približiti Kristu kako bi ga uzljubili, predali mu se i nasljedovali ga. U svjetlu nove evangelizacije želimo mladima govoriti i svjedočiti o Kristu i Crkvi, kao drevnim i vječnim istinama, ali iz osobnog iskustva i na njima razumljiv način. Osim toga sudjelujemo u animiranju misa u župi, unutar studentskog vjeronauka i duhovnih obnova za studente koje vodi don Damir Stojić. I na kraju treba spomenuti da se svaki pojedini tim nalazi na svom molitveno-organizacijskom susretu jednom tjedno ili jednom u dva tjedna kako bi osobno rasli u vjeri, nauku i zajedništvu te kako bi pripremali služenje koje imaju unutar projekata zajednice.

Ovih dana slavljenički tim zajednice „Božja pobjeda“ promovira svoj prvi album pod nazivom „Ja jesam“. Album broji 12 pjesama od kojih je 10 autorskih. Aranžman svih pjesama potpisuje Grgur Sesar, dok su autori teksta i glazbe Romana Rođaković (9 pjesama) i Sara Čaljkušić (1 pjesma). Tekstove i akorde svih pjesama s novog albuma možete pronaći na web-stranici zajednice www.bozja-pobjeda.com.

Video u ovom prilogu je spot za pjesmu „Nek pada“ u režiji Filipa Vukine.

Marko Blagović | Bitno.net