PRVA AUTORSKA PJESMA

VIDEO Tri akademski obrazovane glazbenice željele su stvarati muziku kojom će slaviti Gospodina… Tako su nastale ‘Amorose’

Nedavno su objavile i svoju prvu autorsku pjesmu “Predivan si, Gospodine”, koju su napisale kao osobnu molitvu, svjedočanstvo i slavljenje dragog i jedinog Isusa Krista

Amorose su vokalno-instrumentalni sastav akademski obrazovanih glazbenica koje izvode kršćansku duhovnu glazbu i na taj način drugima žele prenositi Radosnu vijest. Glazbeni sastav čine Iva Smojver, Mateja Bunčić i Petra Valentić, koje sviraju i pjevaju od malih nogu, pa su tako note naučile čitati puno prije slova. Zajedno su studirale na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a danas rade kao profesorice u istoj glazbenoj školi.

Vokalno-instrumentalni sastav Amorose osnovala je Iva 2015. godine, na temelju dugogodišnjeg prijateljstva i bavljenja glazbom, a ime sastava osmislila je Mateja Bunčić (naziv dolazi iz glazbenog rječnika, oznaka je za interpretaciju; amoroso = ljupko sviranje). Amorose iza sebe imaju mnogobrojne nastupe na različitim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu, kao solo izvođačice, članovi orkestra i prateći vokali. Mateja redovito piše glazbu i tekstove za hrvatske festivale, a najviše ih vesele koncerti duhovne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno su objavile i svoju prvu autorsku pjesmu “Predivan si, Gospodine”, koju su napisale kao osobnu molitvu, svjedočanstvo i slavljenje dragog i jedinog Isusa Krista. To je ujedno i njihova velika zahvala Gospodinu na svim milostima i darovima koje im iz ljubavi daruje.

Glazbu su napisale Mateja i Iva; tekst je napisala Mateja, a aranžman i cijelu produkciju napravio je Ivan Škunca (iz benda Božja slava) u studiju Sound Station. Spot je sniman na Medvedgradu, u kapelici sv. Filipa i Jakova, te na Oltaru domovine, a potpisuje ga Josip Ninković iz produkcije NINAC.

U pripremi je već i druga pjesma, a želja je snimiti album s autorskim pjesmama.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 15. prosinca 2017.

Možda vam se svidi