Vjerska rap pjesma osvaja web!

Vjerska rap pjesma osvaja web

Na božićnom susretu mladih u nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, Hrvatsko Nadzemlje predstavilo je (premijerno) glazbeni spot vjerske pjesme „Lako je sve“. Pjesmu su sami pripremili i snimili, kao i glazbeni spot, a ono što je posebno zanimljivo je da je pjesma napisana u glazbenom rap žanru. Žanr koji inače u svojim tekstovima često vrvi vulgarnošću i kojemu odgovara značajka (splitskog) mentaliteta „uvik kontra“, dobio je tako i jedan vjerski kamenčić u svom mozaiku koji pokazuje kako se vjera može svjedočiti i izraziti u raznoj paleti glazbenih žanrova, pa i rapu, ali naravno – bez vulgarnosti.

Pjesma je nastala prije otprilike dvije godine, no tek su je nedavno uspjeli snimiti i staviti na web. U samo dva dana na YouTubeu je imala 3 000 pogleda, no broj raste iz dana u dan… Pjesma govori o traženju istinske radosti na raznim krivim adresama i pronalasku iste u susretu s Kristom. Melodija refrena posuđena je od istoimene pjesme, predstavnice Hrvatske na Eurosongu 2010. godine u izvedbi grupe Femminem. Spot je svojevrstan kolaž raznih video-clipova Hrvatskog Nadzemlja, koji su postali njihov prepoznatljivi znak.

Tekst je napisao Marin Periš, pjesmu je snimio i glazbeno obradio Branimir Vukorepa, a glazbeni spot su snimali Marija Jurić-Čivro i Ivan Lozić, koji ga je ujedno i montirao. Pjesmu izvode Katarina Gugić, Ivan Lozić i Marin Periš, a u spotu još sudjeluje i Angelo Gale.

Zahvaljujući Nadzemlju, splitska se rap scena sve više zaoštrava, a TBF i Dječaci dobivaju ozbiljnu konkurenciju. Jedan od komentara na YouTubeu kaže da su Nadzemljaši čak i bolji od Dječaka. Mi ih iskreno preporučujemo, a vi onda prosudite sami!

Marin PerišBitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare