Izaslanstvo nogometnog kluba San Lorenzo de Almagro doputovalo je jučer u Rim, zajedno s peharom kojeg je klub dobio prošli tjedan nakon što je osvojio nogometno prvenstvo Argentine. Razlog dolaska? Darovati taj pehar jednom od njihovih najvernijih navijača koji je jučer imao rođendan – papi Franji.

Ovu nedjelju San Lorenzo je postao argentinskim prvakom, a mediji su ponovno pokrenuli priču o nogometnom klubu za koji Jorge Maria Bergoglio navija od svojih malih nogu. Kada je nadbiskup Buenos Airesa postao Papom San Lorenzo je na svoje dresove stavio njegovu sliku i, zanimljivo, od tada nižu same uspjehe. Klub kojem je donedavno prijetio pad u drugu nacionalnu ligu izašao je iz krize i osvojio klupsko prvenstvo što je, kažu, izazvalo veliku radost kod pape Franje. Izaslanstvo je namjeravalo naći se s Papom još juečr, ali zbog pretrpanog papinskog rasporeda susret je odgođen za danas.

Riječ je o prvoj tituli San Lorenza od 2007. i 14. u povijesti.  U kolovozu počasnim predsjednikom kluba postao je upravo papa Franjo, pa sada pojedini argentinski mediji komentiraju u polušali kako je klub, kojeg su prije više od 100 godina osnovali katolički svećenici, prvenstvo osvojio uz Božju pomoć.

Bitno.net