Završilo ju je 15 sudionika iz Zadra i okolice, aktivnih laika raznih struka angažiranih u župama i zajednicama, od kojih su mnogi i roditelji više djece. Predavanja i radionice vodili su edukatori Kristina i Božidar Pavlović i Ladislav Ilčić iz udruge Teen STAR, te stručna suradnica iz Centra za prirodno planiranje obitelji izv. prof. dr. sc. Marija Ćurlin.

Unatoč intenzivnom, cjelodnevnom rasporedu, sudionici su u završnoj anketi dali odličnu ocjenu organizaciji, sadržajima i voditeljima tečaja, kao i materijalima koji će im pomoći u provođenju programa s mladima. Od sadržaja koji su na njih najviše utjecali istaknuli su temu cjelovitog razvoja ljudske osobe, smisla veze i braka, razumijevanje hormonskih promjena kod adolescenata, praćenje znakova plodnosti kod žene, kako argumentirano moći pojasniti mladima predbračnu čistoću i ostale ‘škakljive’ teme. Svidio im se pristup koji nije predavačkog tipa već analizira, ‘provocira’ pitanjima kako bi se došlo do samostalnog zaključka.

Većina završenih voditelja želi i planira program započeti provoditi s krizmanicima i drugim mladima u svojoj župi ili zajednici, a oni koji su vjeroučitelji primijeniti ga na nastavi vjeronauka u školi. Polaznici koji su i sami roditelji izražavaju posebno zadovoljstvo što će im stečena znanja i vještine pomoći i u odgoju vlastite djece.

Zainteresirani za termine novih edukacija mogu se javiti na e-mail info@teenstar.hr, a više informacija o programu Teen STAR možete pronaći na stranici www.teenstar.hr. Iduća edukacija održat će se u Zagrebu u veljači 2024. godine.