Specijalizirana mjesečna emisija o građevinarstvu Koordinacija snimila je božićno-građevinarsku priču o Danijelu Šimunoviću, samostanskom kućnom majstoru koji u dvorištu samostana sestara karmelićanki na zagrebačkom Vrhovcu izrađuje jaslice. Danijel je još od svoje 12. godine pozorno pratio što rade majstori različitih profila, a inspiraciju je pronalazio i u zagrebačkoj župi sv. Blaža u kojoj se čuvaju najstarije hrvatske božićne jaslice iz 1916. godine.

Njegova vrijedna zbirka sastoji se od 60 jaslica, od kojih su neke pronašle svoj put do domaćih, ali i svjetskih izložbi. Kako kaže, inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, što dokazuju i posebne jaslice u obliku crkve sv. Marka u Zagrebu u kojima se Kravat pukovnija poklanja Isusu, a Tri kralja dolaze u fijakeru.

Danijel je inače član Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica s desetogodišnjim iskustvom voditelja gradilišta, koje mu uvelike pomaže u izradi jaslica, ali i u ostalim kućnim popravcima. Tako je pri izradi jaslica sve u jednom: uspješan arhitekt, armirač, monter suhe gradnje, stolar i keramičar.