PREMIJERA NA BITNO.NET-U

VIDEO ‘Divan si’ u drukčijoj izvedbi Riječanke Rahele i tamburaškog orkestra Zametski koren

“Pjesma potiče na potpuno predanje Uskrslom, u poniznosti i spremnosti da oprostimo jedan drugome kao što je On oprostio nama”

Foto: Youtube/screenshot

Bitno.net premijerno predstavlja zanimljivu obradu poznate kršćanske pjesme „Divan si“ koju izvodi Rahela Grozdanov uz pratnju tamburaškog orkestra Zametski koren iz Rijeke. Tamburaški orkestar Zametski koren okuplja glazbenike svih generacija i djeluje već nekoliko desetljeća, a suradnja s kršćanskom pjevačicom započela je prije dvije godine i to potpuno slučajno.

„Dirigent i voditelj tamburaškog sastava, gospodin Emil Mance, sa svojom suprugom je tada doživio prometnu nesreću. Osoba koja im je presjekla put i skrivila nesreću je pobjegla. Ja sam se tamo našla sa svojom djecom i pravila sam im društvo dok policija i hitna pomoć nisu odradili svoj posao. U razgovoru smo shvatili da se oboje bavimo glazbom“, prisjeća se Rahela. Voditelj tamburaša je Raheli tada u šali spomenuo kako bi jednom mogli surađivati. Prvu suradnju realizirali su relativno brzo kada su zajedno nastupili na jednom humanitarnom koncertu.

„Nakon toga sam tamburašima Zametskog korena pustila pjesmu ‘Divan si’, koju oni do tada nisu čuli, ali su njome bili oduševljeni“, svjedoči Kristina. Aranžmana pjesme “Divan si”, koju je Rahela do tada toliko puta pjevala u drukčijoj verziji diljem Hrvatske, prihvatio se Vladimir Pergjun. Prateće vokale su otpjevali Vladimir Matošević i Robert Funčić. Spot za pjesmu je snimljen na prepoznatljivim riječkim lokacijama, a režirao ga je Ivan Špoljarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Obrade suvremene duhovne glazbe na tamburici u Hrvatskoj baš i nisu česte, pa se nadamo kako će se ljudi zahvaljujući ovoj pjesmi moći poistovjetiti s našom glazbom i pjevati duhovne pjesme na malo drukčiji način. Pjesma potiče na potpuno predanje Uskrslom, u poniznosti i spremnosti da oprostimo jedan drugome kao što je On oprostio nama. Samo oni koji opraštaju mogu potpuno slaviti“, završava Rahela.

Rahela Grozdanov je članica poznate riječke kršćanske grupe Kristina koja djeluje više od dvadeset godina. Grupa Kristina je 2009. godine objavila prvi album „Kao ruža“, koji je privukao mnoge pozitivne kritike kako specijaliziranih krugova, tako i hrvatske sekularne glazbene scene. Prošle godine su objavili album „Nada“ o kojem se možete detaljnije informirati na njihovoj Facebook stranici.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 17. travnja 2019.

Možda vam se svidi