Nakon prošlogodišnje božićne himne El Musicante kojom je ta škola slavljenički obilježila ulazak u petu godinu djelovanja, ovog Božića stiže nova pjesma kojom se glazbeno zaokružuje cijela priča.

I dok je Himna, kako i priliči, bučna, vesela, rasplesana, sa stotinama djece u videospotu, nova pjesma nosi naziv “Mala božićna pjesma”.

Snimljena je akustično, u intimno-mističnom ozračju, izvedena potpuno uživo od strane šest polaznika škole koji su i jedini protagonisti spota. Autor glazbe teksta i aranžmana je, kao i kod Himne, osnivač i voditelj škole Tomislav Šnidarić koji jasno izlaže filozofiju cijelog projekta:

“Htio sam pjesmom reći hvala, gotovo nedostojno, malo, ponizno, u muzičkom smislu šaptajuće – hvala. Cijeli je aranžman napravljen kao da svaki glazbenik svoju malu dionicu donosi u štalicu kako bi darivao malog Isusa. Tekstualno pjesma u fokus stavlja Marijin fiat, njeno povjerenje u Boga, njeno majčinstvo koje je hrabro iznijela od navještenja do križa.”

El musicante – potpuno drugačiju školu gitare pokrenuo je 2014. godine dugogodišnji aktivni glazbenik, predavač, gitarist i multiinstrumentalist Tomislav Šnidarić. Danas škola djeluje na nekoliko lokacija u gradu i to pretežno u župnim prostorima.

Glazbenici:

Valentina Ević – vokal, harmonika

Sara Klikić – gitara, prateći vokal

Ivona Ević – gitara, prateći vokal

Kristina Petek – zvona, flauta, prateći vokal

Ivan Krajač – bas gitara

Patricija Runjak – perkusije

Bitno.net