U video prilogu, koji traje 23 minute, saznajte najosnovnije pojedinosti o umjetnoj oplodnji. Prilog odgovara na pitanje kako se odvija proces oplodnje, što se radi s embrijima koji se čuvaju u zamrzivačima, a zatim se najčešće bacaju u kanalizaciju.

Vitro

Trenutna top-tema u hrvatskome društvu je umjetna oplodnja. Nevjerojatno je koliko ima malo znanja i istine o toj temi, a istodobno neizmjerno neznanja, laži, površnosti i podvala. U namjeri da se barem malo razbije šutnja o stravičnoj istini, potrudio se fra Mario Knezović.

Video prilog koji donosimo na jezgroviti način, i na temelju znanstvenih činjenica, iznosi jasan stav o borbi za dostojanstvo svake osobe – pa tako i nerođene djece; s posebnom brigom gleda na bračne parove koji nemaju djecu i iznosi im stav Crkve kako bi lakše, na temelju svoje savjesti, riješili moralne dvojbe.

Cilj priloga je otkriti prešućivanu istinu o tome kako se često zloupotrebljavaju embriji i kako prema prijedlogu novoga zakona može doći do toga da se u skoroj budućnosti vjenčaju čak brat i sestra, ne znajući da su u krvnom srodstvu!

Prilog je važno pogledati i poslušati od početka do kraja kako biste uhvatili cjelinu.

Frama Posušje