Dolazak Isusa na Božić upotpunio je Svetu obitelj. Moramo donijeti tu Božju prisutnost u svoje obitelji. A kako ćemo to učiniti? Moleći. Obitelj koja moli zajedno ostaje zajedno i ako ostanete zajedno, ljubit ćete jedni druge. Ako molite, vaše će srce postati čisto, a čisto srce može vidjeti Boga.

Na taj prvi Božić u svratištu nije bilo mjesta za Isusa. On, koji je Bog, postao je tako ponizan, tako malen, tako bespomoćan. Postao je ovisan o ljudskoj majci.

Danas, Isus je još uvijek ponizan, malen i bespomoćan u nerođenima i u onima koji su materijalno ili duhovno siromašni, gladni ljubavi i prijateljstva, oni koji ne poznaju bogatstvo Božje ljubavi za njih, beskućnike zbog nedostatka doma sagrađena od ljubavi vaših srca. On je gladan, gol, bolestan i beskućnik u vašemu vlastitom srcu, u vašoj obitelji, u vašim susjedima. Jesmo li tu da Ga srdačno primimo, ponudimo riječ utjehe, osmijeh?

Kada je naša pozornost usmjerena samo na proslave i darove, postaje prelako zaboraviti Krista na Božić. Ne zaboravimo najbolji i najljepši dar koji nam je Bog dao – Isusa. Darivajmo Isusa jedni drugima, počevši od svojih obitelji, ljubeći se međusobno nježnom i najosobnijom ljubavi kao što Bog ljubi svakoga od nas.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Gdje je ljubav, ondje je i Bog”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje, gdje je možete i prelistati.