Utjecajna španjolska katolička stranica ACI Prensa objavila je intervju s hrvatskom redovnicom Marijom Zrno koja je vatreni navijač hrvatske nogometne reprezentacije.

U tekstu koji je prenio i američki Catholic News Agency sestra Zrno ukazala je na sličnosti između nogometa i duhovnog života kazavši kako za oboje treba borbeni duh.

“Da biste bili uspješan nogometaš, morate trenirati svaki dan. Isto je i s duhovnošću: ako nisi uporan i ne moliš redovito, postat ćeš lijen, mlak i tvoj život neće uroditi plodom”, kazala je.

“Tko god želi uspjeti mora pomaknuti svoje granice. U sportu to znači trenirati čak i kada niste spremni za to, a u duhovnosti više moliti kada vam se čini da možete manje.”

Sestra Zrno otkrila je kako je zajedno s vlč. Ivanom Dominikom Iličićem uoči utakmice protiv Japana sudjelovala u organizaciji “Krunice za Vatrene” na kojoj je sudjelovala i baka Ivana Perišića, hrvatskog reprezentativca koji je na spomenutoj utakmici postigao pogodak.

“Sudjelovali su mladi i stari iz cijele Hrvatske. Svi su izmolili dio krunice, a video smo podijelili na društvenim mrežama kako bismo svi zajedno molili. Radili smo to prije svake utakmice.”

Naša redovnica kazala je i kako se imala priliku osobno obratiti izborniku Daliću te ga obavijestiti o molitvenoj inicijativi.

Hrvatske nogometaše je posebno pohvalila jer “nisu ponižavali svoje protivnike” nego su tješili poražene te tako pokazali humanost na djelu.

“Veliki je korak u napretku humanosti” vidjeti “kako djeca oduševljeno prihvaćaju pozitivne osobine svojih nogometnih junaka. U tim trenucima nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu dobiva značenje”, kazala je Zrno.