Kada mi je prošli četvrtak prijateljica javila da od ponedjeljka 16. 3. 2020. nećemo više imati svetih misa u Linzu, ne mogu opisati tugu koju je moje srce osjetilo. U petak ujutro nazvala sam duhovnika moje Gabriele (kako ona pohađa privatni katoličku školu a on je ustanovitelj i duhovnik te škole) i upitala ga je li to istina.

S grčem u trbuhu, srce mi je kucalo više nego ikada pitajući ga: Je li istina da nećemo imati svete mise? Rekao je: Simona, istina je. Sad u nedjelju će biti zadnja sveta misa do danjega … pratimo situaciju zbog koronavirusa.

Čim je to izgovorio glasno sam zaplakala, jecajući u suzama nisam mogla ni riječ progovoriti. On je šutio i čekao me strpljivo kako bismo nastavili razgovor. Onda sam se smirila i pitala: A šta je s pričesti, klanjanjem, ispovijedi? Pa svih ovih osam godina trudila sam se biti svaki dan na svetoj misi, ima dana preko tjedna kada nisam mogla biti, ali mogu izbrojati razloge zbog kojih nisam bila. Trudila sam se biti svaki tjedan na svetoj ispovijedi, kako je rekao i sv. Padre Pio: Ispovijedate se svaki tjedan. Jer kao što se prašina u stanu gomila, tako se i grijeh u duši gomila.

Grešna sam, jadna, žedna Božje Ljubavi i Milosrđa.

Pa koliko sam se samo naslušala: Simona, ne trebaš svaki dan na misu; Simona, dovoljno je blagdanom i nedjeljom; pa vidi ju, fanatik, svaki dan u crkvi… Ništa me to nije doticalo. Jer znala sam, idem Onome koga ljubi duša moja.

Idem Isusu svaki dan radosno, idem da me nahrani Svojim Kruhom Života u kojemu su svi izvori moji, sav mir, sva radost, sva snaga i sva Ljubav – u Svetoj Hostiji.

Kad sam se prošli tjedan povjerila nekim osobama u Hrvatskoj kako ćemo i mi ostati bez svetih misa, govorile su mi: Vidiš kako su hrvatski biskupi mudriji, ‘bolji’ od vaših… i to me je jako povrijedilo. Zar ne vodi Crkvu jedan Duh? Duh Sveti! I biskupe i svećenike sve nas okuplja Duh Sveti.
A danas gledam Hrvatsku i ona ostaje bez misa…

Molila sam Gospodina da me oslobodi i najmanjeg trnja ljutnje na bilo koga, a posebno da se ne bih ljutila na naše pastire koji trebaju biti poslušni. Da se ne ljutim jer nemamo svetih misa.

Ovo je vrijeme milosno, ovo je vrijeme spasa! – uzviknulo je moje malo srce.

Ovo je jedna velika kušnja za sve nas, za sve vjerne Gospodinu, i za vruće i hladne, i one mlake. Za sve.

Sad će vjera mnogih biti prokušana. Jer jedno je biti postojan i vjeran kada su dostupni svi sakramenti i slavljenja misa, ali što sada?

Svim srcem vjerujem da će sve ovo probuditi veću svijest što je Bog u Euharistiji i što je glad za Njim.

Dragi ljudi, nije život stao, nastavite živjeti za Isusa, ljubiti i svjedočiti – svjedočiti Uskrslog Krista.

Petak je, bio je razapet, svi su se razbježali u strahu… ali došla je nedjelja!

Ne zaboravimo: iza svake Golgote, iza svakog razapnuća, dolazi Uskrsnuće.

Naš Bog je Svemogući, naš Bog je Živi Bog!
Naš Bog je naš Spasitelj i Otkupitelj, naš Bog žeđa za svakom dušom i za svakoga. On je otišao na križ! Naš Bog ne kažnjava, nego On spašava! Naš Bog je Mesija!
Naš Bog spašava i opravdava! Unatoč našoj slabosti, unatoč našim grijesima, naš Bog nas opravdava. On nas Ljubi!

I zato nema straha, nema panike.
Gledajmo u Njega. Neka nam On bude SVE u svemu uvijek i zauvijek.

Želim svima koji ste u strahu da se ne bojite; ne boj se, jer savršena Božja Ljubav izgoni svaki strah.

Mi svaki dan pratimo svetu misu na Laudato TV-u, a Bogu hvala i na našem biskupu koji nam je dopustio da u crkvi Herz Jezus u Linzu imamo svaki dan klanjanje pred Presvetim od 7 do 19 sati, i svaki je dan i sveta ispovijed od 17 do 19 sati. I uvijek radosno nosim u srcu sve nakane i ljude.

Isus je s nama naš Bog je s nama. Uvijek i zauvijek, ne zaboravite to nikada.

Živimo svim srcem u Njegovoj milosti, trudeći se živjeti u Njegovim zapovijedima vjerno i poslušno, čuvati se od smrtnih grijeha, jer to je najveći virus i kuga.
Molimo Gospi krunicu, čitajmo Sveto pismo, živu Božju Riječ koja tješi, opominje i raduje, i zahvaljujemo Gospodinu na svemu.
Na daru života, na svemu Mu zahvaljujmo.
A imamo toliko toga za zahvalu.

Svim srcem stavimo Gospodina na prvo mjesto u svojim životima, neka On bude uvijek Prvi i Posljednji, Alfa i Omega, jer kad je On na prvom mjestu, sve ostalo je na pravom.

I u ovoj pustinji bez svetih misa Bog nas NE ostavlja. Nego nas ljubi Ljubavlju Vječnom.
U svakom otkucaju naših malih srca tražimo najprije Božje Kraljevstvo i sve ostalo bit će nam nadodano – Njegovom voljom.

Jer Njegova volja moj je osmijeh, moja zapovijed i mir i znam sve će biti dobro jer Bog okreće sve na dobro onima koji Ga ljube.

Vjerujem da će niknuti mnogo plodova u ovom milosnom vremenu (korizmi) i da će se mnogi vratiti Gospodinu. Mnogi ??.

Zato budimo poslušni našim svećenicima i žarko molimo jedni za druge.

Molimo svim srcem. A zaista imamo mnogo nakana (za sve doktore, medicinske sestre, za bolesnike, obitelji, napuštene, za obraćenje grešnika, za nerođenu dječicu).

Mir Kristov bio s vama u vašem srcu, vašim životima i svakom susretu. Mir Božji neka vas vodi.

Božji blagoslov ??

I ne zaboravite:
S Bogom imamo sve, a bez Njega ništa smo.

Dolazi Uskrs 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2804594392951106&set=a.210593662351205&type=3&theater&ifg=1

Bitno.net