37. ZEMLJA KOJU JE PAPA POSJETIO

Papa Franjo započeo putovanje u Irsku povodom Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu

Papu će između ostalih dočekati irski predsjednik Michael Higgins, s kojim će imati privatni sastanak u predsjedničkoj palači, a zatim slijedi susret s premijerom Leo Varadkarom u Dublinskom dvorcu.

Papa Franjo započeo je svoje 24. inozemno putovanje u Irsku u povodu Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu 25. i 26. kolovoza pod geslom „Evanđelje obitelji: Radost za svijet”. Njegov se dolazak očekuje oko 11.30 sati u zračnoj luci u Dublinu. Papu će između ostalih dočekati irski predsjednik Michael Higgins, s kojim će imati privatni sastanak u predsjedničkoj palači. Slijedi susret s premijerom Leo Varadkarom u Dublinskom dvorcu, gdje će se također održati susret s predstavnicima politike i društva.

U poslijepodnevnim satima pomolit će se u katedrali Sv. Marije za žrtve zlostavljanja i zatim privatno posjetiti centar za beskućnike koji vode franjevci kapucini. Središnji događaj prvoga dana je sudjelovanje u Festivalu obitelji na stadionu Croke Park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo tradicionalno je prije puta u Irsku pohodio baziliku Sv. Marije Velike i pred likom Gospe „Spasiteljice rimskoga naroda” pomolio se za uspjeh putovanja i Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu.

Irska je 37. zemlja koju je papa Franjo posjetio u svom pontifikatu. Prvi puta posjetio ju je 1980. gdje je dva mjeseca sudjelovao na tečaju engleskoga jezika. Papa Ivan Pavao II. bio je prvi papa koji je pohodio Irsku, od 29. rujna do 1. listopada 1979.

Na susretu u Dublinu sudjeluju i predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije dubrovački biskup Mate Uzinić te voditelj Ureda HBK za život i obitelj Petar Krešimir Hodžić.

IKA | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 25. kolovoza 2018.

Možda vam se svidi