Glumac, a odnedavno i pjevač, Robert Davi udružio se sa zakladom Sveti Pio kako bi snimio pjesmu za dobrotvorne svrhe, prenosi Aleteia.

Davi se proslavio ulogama u filmovima poput ‘Umri muški’ i ‘Goonies’, a glazbenu je karijeru započeo 2011. godine albumom koji je završio na 6. mjestu Billboardove ljestvice jazz albuma.

Pjesma koju je snimio sa zakladom Sveti Pio nosi naslov Meraviglioso (Prekrasno). Riječ je o pjesmi koju je 1968. prvi izveo talijanski pjevač Domenico Modugno. Sva sredstva koja će se prikupiti njezinom prodajom usmjerit će se na račun zaklade.

„Meraviglioso govori o čovjeku u dubokom očaju koji planira okončati svoj život skokom s mosta. U tome ga zaustavlja anđeo u ljudskom obličju koji ga uvjerava da ne počini samoubojstvo, nego da pogleda oko sebe kako bi vidio svu ljepotu koju mu svijet nudi. Bol i tuga također su dio toga. Pjesma je stoga savršena himna životu i vjeri“, napisali su na stranicama zaklade.

Davi se pridružio zakladi Sveti Pio još 2015. kao ambasador dobre volje. Tom je prilikom američki glumac podijelio s javnošću da je talijanski svetac imao vrlo važnu ulogu u njegovom životu, pomogavši pri njegovom ‘čudesnom’ izlječenju.

“Kad sam bio mladić, bio sam u bolnici suočen sa smrću. Moja majka i obiteljski prijatelji tada su stupili u kontakt s Padrom Pijom u San Giovanni Rotondu u Foggiji i primio sam ono što smatram da je bilo čudo. Mislim da je čak i doktor to nazvao čudom. Dakle, kroz moj život Padre Pio je bio vodič, svjetlo i nadam se da isto može učiniti za sve vas. Rad koji je činio za siromašne… to je za mene jedno od čuda svetog Pija”, rekao je Davi.

Govoreći nedavno o samoj pjesmi američki glumac je kazao kako ju je smatrao prikladnom jer podiže duh u vremenima koja su vrla izazovna. „Možda me je sam Padre Pio doveo do ove pjesme. Zanimljivo je primijetiti da ju je Modugno prvi puta izveo 1968., iste godine kada je Padre Pio napustio ovu zemlju“.

Pjesmu Meraviglioso možete poslušati na YouTubeu ili kupiti za jedan dolar na službenoj stranici zaklade. Sva prikupljena sredstava koriste se za pomoć zdravstvenim, kulturnim, obrazovnim, društvenim, vjerskim i kulturnim inicijativama usmjerenim promicanju lika i djela Padra Pija.