U vrijeme pandemije koronavirusa, mnogi postavljaju pitanje: Što (osim molitve) radi Crkva? Jedan od vrlo konkretnih odgovora dala je karmelićanka Božanskog Srca Isusova, sestra Dijana Mlinarić, koja je na svom Facebook profilu objavila fotografije redovnica iz talijanskog grada Cremone koji se nalazi u Lombardiji.

Časne sestre u tom mjestu vode starački dom u sklopu kojeg se brinu za 60 starih i nemoćnih osoba koje su, poznato je, najugroženije novim virusom.

“Ovo su moje sestre iz Cremone. One već danima, zapravo mjesecima žive u jednom žarištu zaraze virusom Covid 19. Svakodnevno su okružene brojnim teškim i tužnim situacijama i osim što svim srcem mole i pružaju ljudima utjehu, one u sklopu samostana imaju i starački dom u kojem svesrdno dan i noć brinu za oko 60 starih i nemoćnih ljudi”, napisala je s. Dijana dodavši:

“Čine sve što god mogu kako bi sačuvale i njih i sebe te svaki put kad ih vidim divim se njihovoj požrtvovnosti, ljubavi i radosti koja iz njih izvire. Izvor njihove snage je u Isusu. Preporučam ih u molitvu. One zahvaljuju i mole me da vam prenesem poruku – ostanite doma.”

Ovo su moje sestre iz Cremone. One već danima, zapravo mjesecima žive u jednom žarištu zaraze virusom Covid 19….

Objavljuje Dijana MlinarićSrijeda, 8. travnja 2020.

Bitno.net