Portal Bitno.net svaki tjedan donosi izbor najčitanijih i najvažnijih tekstova na portalu kroz proteklih sedam dana. U obzir dolaze tekstovi objavljeni u periodu od prethodne subote u ponoć do petka u ponoć. Među najvažnije tekstove ulaze isključivo oni koji se ne nalaze među pet najčitanijih.

Pet najčitanijih tekstova ovog tjedna

 1. Mise zornice – i pet stvari koje o njima morate znati – Tekst našeg novinara Miodraga Vojvodića o jednoj od najpopularnijih pobožnosti Crkve u Hrvata.
 2. Novi list zabranio kolumnu riječkog vjeroučitelja o Slobodanu Praljku: Bitno.net donosi cijeli tekst – Riječki vjeroučitelj i donedavni kolumnist Novog lista – Marin Miletić, napisao je kolumnu povodom presude hercegbosanskoj ‘šestorci’ i samoubojstva generala Slobodana Praljka. Novi list odbio je objaviti kolumnu, a naš ju je portal prenio u cijelosti.
 3. Hrvatima i njihovim političkim predstavnicima bilo bi mudro izbrisati iz glava sve predrasude o Donaldu Trumpu – naš kolumnist Robin Harris o zaštiti hrvatskih interesa i suradnji s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

  Foto: Shutterstock.com

 4. Svaki dan pjevušite njezine pjesme, ali ne znate da ona stoji iza njih: donosimo ekskluzivan razgovor s Romanom Bilaver, autoricom ‘Jerihonskih zidina’ – ekskluzivni razgovor našeg novinara Tina Krvavice s Romanom Bilaver, autoricom trenutno najpopularnijih duhovnih pjesama u Hrvatskoj.
 5. 10 zanimljivosti o došašću koje morate znati – još jedan tekst Miodraga Vojvodića o najradosnijem vremenu u godini.

Pet najvažnijih tekstova ovog tjedna

 1. Prenosimo izvadak iz knjige koji je uzburkao javnost – Papa: Prijevod Očenaša je pogrešan, Bog nas ne uvodi u napast! – Tekst koji objašnjava što je papa Franjo doista rekao o mogućnosti novog prijevoda molitve “Oče naš”.
 2. Marin Miletić o svjedočanstvu Marina Ivanovića Stoke u Sušačkoj gimnaziji: Stole je čovjek koji mladima može pokazati što znači doći ‘Iz tame u Svjetlo’ – Popularni reper Marin Ivanović – Stoka, gostovao je u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci gdje je svjedočio o svom obraćenju. Dojmove s događaja za naš je portal napisao vjeroučitelj Marin Miletić.

  Marin Miletić (lijevo) s nadbiskupom Ivanom Devčićem (treći s desna) i Marinom Ivanovićem-Stokom/Foto: Marin Miletić

 3. Crveni (ne)križ: Humanitarna organizacija traži od zaposlenika da uklone križeve iz ureda – ironični slučaj belgijske podružnice Crvenog križa.
 4. Pozvali su ga u ured na Zrinjevcu kako bi mu podmetnuli, ali nisu očekivali otpor… Nastao je kaos, a onda je udbaš povikao: Prestanite, lupit ću vas! – snažno i zabavno svjedočanstvo hrvatskog svećenika, oca Drage Kolimbatovića, i njegovih susreta s jugoslavenskom UDBA-om.
 5. ‘Songs of Experience’, novi album U2 pokazuje – Bono i društvo već su dugo vremena velik, ali ne i važan bend – naš glazbeni suradnik i kritičar, Toni Matošin, sažeo je dojmove o novom albumu grupe U2.

Bitno.net