Izvor najvažnijih i načitanijih tekstova prošlog tjedna…

Pet najčitanijih tekstova ovog tjedna

1. Papa: Kada se ovako ponašamo, iza toga se uvijek krije đavao – snažna propovijed pape Franje.

2. O riječima koje žene izgovaraju svojim muževima, potpuno nesvjesne da ih one mogu duboko poniziti… – žene, u pravilu, najviše traže ljubav, no ono što žele njihovi muževi je poštovanje.

3. C. S. Lewis o ‘najgorem od svih poroka’ i kako ga pobijediti – poznati kršćanski filozof u ovom zanimljivom tekstu progovara o oholosti, taštini i kako ih pobijediti.

4. Jim Caviezel mladima: Budite sveti, niste rođeni da se uklopite – američki glumac Jim Caviezel prošli je tjedan održao nadahnut govor pred studentskim katoličkim vođama u Chicagu, poručivši im da se ne boje riskirati svoj ugled i svoje ime javnim svjedočenjem za Isusa Krista u vremenu u kojem, kako kaže, neki prihvaćaju iskrivljeno kršćanstvo u kojem se govori samo o lijepim stvarima.

5. Ova fotografija obišla je svijet, a priča koja stoji iza nje istodobno će vas raznježiti, ali i rastužiti – dirljiva priča o životu, ljubavi i bolesti.

Pet najvažnijih tekstova ovog tjedna

1. Kako su ‘Ratovi zvijezda’ izgubili svoj put – biskup Robert Barron i njegova kritika filma “Posljednji Jedi”, osmog nastavka u serijalu “Ratovi zvijezda”.

2. Izreke pustinjskih otaca – kratke pouke iza kojih stoje godine i godine šutnje, askeze i molitve u samoći – u ozračju molitve, šutnje i askeze od 4. st. na području Egipta, Palestine i Sirije počeo se razvijati bogat duhovni život pustinjaka koji su u kratkoj i sročenoj pouci prenosili svojim učenicima stečena iskustva o Bogu, svijetu, čovjeku te o borbi protiv sotone i o izgrađivanju kreposna života. Njihove kratke ali sadržajne izreke i danas imaju veliku vrijednost.

3. Preminuo muškarac koji je optužio kardinala Pella za seksualno zlostavljanje – nastavak sudskog procesa protiv australskog kardinala Georgea Pella, koji je u lipnju prošle godine optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika, došao je pod znak pitanja nakon što je preminuo Damian Dignan, jedna od tri navodne žrtve zlostavljanja koje su pokrenule tužbu protiv kardinala.

4. Biskupi iz Kazahstana objavili deklaraciju: Pripuštanje ‘razvedenih’ svetoj pričesti strano je Učiteljstvu Crkve – tri kazahstanska biskupa objavili su deklaraciju u kojoj upozoravaju na stanovite interpretacije dijelova pobudnice Amoris Laetitia o „pričešćivanju razvedenih“, koje su, kako su napisali, u suprotnosti s katoličkim naukom.

5. 12 novogodišnjih odluka pape Franje za 12 mjeseci u godini – mudri savjeti izvađeni iz propovijedi i govora Svetog Oca. Dvanaest poruka kao dvanaest novogodišnjih odluka za cijelu godinu.

Bitno.net