Pet najčitanijih tekstova ovog tjedna

1. 13 utoraka svetom Anti: Izmolite tradicionalnu pobožnost ‘svecu cijeloga svijeta’ – deseci tisuća vjernika molili su preko našeg portala ovu popularnu pobožnost svetom Anti.

2. Papa Franjo otkrio što misli o tetovažama: Pretjerivanje može biti problem, ali… – Sveti Otac odgovorio je na pitanje mladog bogoslova tijekom Predsinodalnog susreta s mladima što misli o tetovažama.

3. Priča Lucijana i Ivane Jakšić, bračnoga para koji su se upoznali na stranici katSus: Prijavila sam se na stranicu i rekla – ‘Sveti Josipe, to je sad to’ – svjedočanstvo para koji se upoznao preko internetske platforme katSus.

4. Ne nasjedajte na manipulacije, evo što Papa misli o Istanbulskoj konvenciji i pojmu roda – donosimo službeni odgovor Vatikana na Istanbulsku konvenciju.

5. Zašto na današnju nedjelju prekrivamo križeve i slike? –  Peta korizmena nedjelja tradicionalno se naziva i Gluha nedjelja, a od 9. stoljeća uz nju je povezan i običaj prekrivanja križeva i slika u crkvi. Liturgijsko i simboličko značenje ove geste objašnjava nam dr. Zvonko Pažin iz Đakova.

Pet najvažnijih tekstova ovog tjedna

1. Pater Marko Glogović: Evo nas opet u domovinskom ratu, krvavijem nego li je bio Domovinski rat, iako se ova krv ne vidi pa tako se i manje poštuje – nova kolumna našeg poznatog svećenika.

2. Nikolina Nakić o saborskom glasovanju o Istanbulskoj konvenciji: Mogu li doista zastupnici katolici podržati ratifikaciju i proći bez crkvenih sankcija? – Nikolina Nakić o Istanbulskoj konvenciji, hrvatskim političarima i Nauku Crkve.

3. George Orwell i rodna ideologija ili Što se događa kada Partija objavi da je 2+2=5? – što je zajedničko Orwellovom djelu 1984., Big Brotheru i novogovoru s Istanbulskom konvencijom i rodnom ideologijom? Iz pera Maroja Buruma.

4. Svjedočanstvo svjetske prvakinje Ivane Habazin: ‘Isus mi je dao snagu za sve što sam u životu prošla’ – Životna priča svjetske prvakinje Ivane Habazin mogla bi poslužiti kao sjajan predložak za filmski scenarij, u kojem bi bilo mnogo scena odricanja, žrtve, znoja, muke i trenutaka samoće.

5. Don Damir Stojić za Bitno.net: Ovo su glavni razlozi zbog kojih trebate doći na sutrašnji prosvjed protiv Istanbulske konvencije – poznati studentski kapelan o prosvjedu protiv Istanbulske konvencije.

Bitno.net