Pet najčitanijih tekstova ovog tjedna

1. Najveća prijetnja kršćanstvu nisu niti svjetske religije niti ateizam, već novo poganstvo – Jedan od najznačajnijih modernih kršćanskih filozofa, Peter Kreeft, o najvećoj opasnosti koja prijeti kršćanstvu.

2. [VIDEO] Pogledajte kako šest i pol tisuća mladih pjeva ‘Gospode, trebam te’ – Veličanstveni duhovno-glazbeni spektakl “Progledaj srcem” ove je godine okupio više od šest tisuća mladih iz svih dijelova Hrvatske, BiH, Njemačke i Austrije koji su srcem i pjesmom slavili i zahvaljivali Gospodinu.

3. Konačna odluka britanskog suda: Mali Alfie ne smije otputovati u Rim gdje se trebala nastaviti borba za njegov život – jedna od tragičnih epizoda iz slučaja, sada preminulog, Alfieja Evansa i borbe njegovih roditelja s britanskim sudovima i liječnicima.

4. Moj spoj s prostitutkom – svjedočanstvo neobičnog susreta jednog kršćanina s prostitutkom.

5. Papa Franjo zaredio šesnaest svećenika – među njima i jednog Hrvata! – ređenje na nedjelju Dobrog Pastira

Pet najvažnijih tekstova ovog tjedna

1. Hrvoje Juko o tome trebaju li svećenici uskratiti pričest političarima katolicima koji su glasovali za Istanbulsku konvenciju – komentar našeg suradnika Hrvoja Juke, SJ.

2. Crkveni oci nisu odbacili klasičnu antičku znanost nego su je koristili na slavu Boga – Ante Vučić ruši mit o navodnom neprijateljstvu između kršćanske misli i klasične antičke tradicije, te iznosi tezu kako je kršćanska vjera u Stvoritelja imala presudnu ulogu u razvoju znanosti unutar zapadne civilizacije.

3. Nadahnuta poruka upućena malenom dječaku koji ne odustaje od života: ‘Diši, Alfie, ne uskrati nas nijednoga daha’ – komentar s društvenih mreža na potresni slučaj malog Alfieja.

4. Što su neki katolički intelektualci pogrešno razumjeli o knjizi Roda Drehera ‘Benediktova opcija’ – Ivo Džeba o jednoj od najaktualnijih kršćanskih ideja i njenim kritičarima.

5. Novi album Božje pobjede je trijumf stvaralačke poniznosti usmjerene prema Bogu nad predvidljivim matricama pop kulture – Toni Matošin recenzira novi album slavljeničkog tima karizmatske zajednice mladih Božja pobjeda.

Bitno.net