OD 24. OŽUJKA DO 30. OŽUJKA

Najčitaniji i najvažniji tekstovi ovog tjedna: Crveni vrabac, prosvjed protiv Istanbulske konvencije, 3D prikaz Isusovog tijela, svjedočanstvo Ane Crnoje…

Svakoga tjedna donosimo izbor naših najčitanijih i najvažnijih tekstova na portalu kroz proteklih tjedan dana. U obzir dolaze tekstovi objavljeni u periodu od prethodne subote u ponoć do petka u ponoć. Među najvažnije tekstove ulaze isključivo oni koji se ne nalaze među pet najčitanijih. Zbog Vazmenog trodnevlja i zasluženog odmora naših novinara prošlotjedni izbor objavljujemo sa zakašnjenjem na Uskrsni ponedjeljak

Pet najčitanijih tekstova ovog tjedna

1. FOTO i VIDEO Nepregledna kolona prosvjednika protiv Istanbulske konvencije: Molila se krunica i pjevale domoljubne pjesme – pogledajte atmosferu s velikog prosvjeda protiv Istanbulske konvencije.

2. VIDEO Znanstvenici napravili 3D prikaz Isusova tijela služeći se Torinskim platnom – tim talijanskih profesora i znanstvenika kreirao je 3D presliku Isusa služeći se Torinskim platnom.

3. Hrvoje Juko je, po našem skromnom mišljenju, napisao možda najbolji tekst o Istanbulskoj konvenciji: Evo zašto je opravdano biti skeptičan prema njenoj ratifikaciji – izvrstan tekst našeg Hrvoja Juke, SJ, o nezaobilaznoj Istanbulskoj konvenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. O filmu ‘Crveni vrabac’ ili kad prestaje umjetnost, a počinje pornografija i konzumerizam – Danko Kovačević recenzira novi filmski hit.

5. FOTO Naš čitatelj ustupio nam je ekskluzivne fotografije prosvjeda protiv Istanbulske konvencije: Ovdje su bili mladi, stari, obitelji, redovnici i redovnice, branitelji, navijači… – još malo atmosfere s centralnog zagrebačkog trga…

Pet najvažnijih tekstova ovog tjedna

1. Kad sljedeći put netko kaže da EU i UN obvezuju Hrvatsku na ‘pristup slobodnom pobačaju’, evo što mu odgovorite – Hrvoje Vargić raskrinkava strategije kojima pro-choice organizacije, manipulirajući dokumentima EU-a i UN-a, vrše politički pritisak u svrhu liberalizacije Zakona o pobačaju.

2. Marija Husar: Događaju se velike promjene u hrvatskoj duhovnoj glazbi i Uskrs fest te promjene mora pratiti – kritički razgovor našeg novinara Tina Krvavice s novom umjetničkom direktoricom Uskrs festa.

3. Hrvatski fizičar Vuko Brigljević: Znanstvenik sam, ali vjerujem u čuda – prof. dr. Vuko Brigljević zasigurno nije jedan od onih koji se gurao kako bi ulazio u ‘ring’ na ‘strani Boga’, ali samim svojim znanstvenim radom privukao je pažnju kao vjernik na visokoj poziciji u području znanosti, što je i nas potaknulo da razgovaramo s njime.

4. Toni Matošin: Zašto nagrada Porin, unatoč svim manjkavostima, zaslužuje poštovanje i aplauz – o četvrt stoljeća najvažnije hrvatske diskografske nagrade.

5. Svjedočanstvo Ane Crnoje, majke troje djece, o borbi s rakom: Prošla sam 9 operacija, nadživjela sve liječničke prognoze i otkrila smisao svoga križa – Ana Crnoja je prošla devet operacija te brojne cikluse kemoterapija i zračenja, ali je nadživjela liječničke prognoze. Za Bitno.net priča kako je svojoj djeci priznala da je teško bolesna, prihvatila svoj križ i kroz njega primila brojne blagoslove.

Bitno.net


Objavljeno: 2. travnja 2018.

Možda vam se svidi